Barna, dupa intalnirea cu Iohannis: „Noua majoritate Citu-Ciolacu blocheaza dreptul la motiune. Aceasta majoritate ucide statul de drept”

politica

Copresedintele USRPLUS, Dan Barna, a anuntat dupa intalnirea cu Klaus Iohannis ca nu s-a ajuns la nicio concluzie. „Nu s-a prezentat o solutie, nu s-au analizat scenarii”, a subliniat Barna.

„A fost o intalnire formala, am exprimat foarte clar pozitia USRPLUS. Iesirea din criza se poate incheia rapid printr-o propunere de nou premier.

Nu s-a prezentat o solutie, nu s-au analizat scenarii.

(…) Noua majorite Citu-Ciolacu blocheaza dreptul la motiune, avem in momentul de fata o majoritate intre echipa lui Citu si PSD. Aceasta majoritate ucide statul de drept, motiunea de cenzura trebuie sa ajunga la vot. Lasati motiunea de cenzura sa se intample, incetati sa transformati Romania intr-un stat bananier”, a declarat Barna dupa intalnirea cu Iohannis.

„Sunt dezamagit de intalnire, nu s-au discutat solutii, s-a facut doar fotografia momentului. Mesajul presedintelui a fost ca ne afla intr-o situatie complicata, si nu glumesc”, a subliniat Barna.

Barna a adaugat ca este exclus ca ministrii USRPLUS sa isi retraga ministrii: „Nu facem bambilici cu demisiile”.

Fostul ministru al Justitiei Stelian Ion a declarat marti ca „nu orice este posibil”, iar demisiile ministrilor USR PLUS nu vor fi retrase.

„Nu orice este posibil. Va spun ce este cu siguranta. Ce cu siguranta se va intampla va fi ca premierul nu va mai exercita aceasta functie decat cateva zile. Nu se poate agata de aceasta functie in mod neconstitutional, fara sa aiba o majoritate in Parlament. Acesta este singurul element cert, din punctul meu de vedere. Celelalte elemente certe ar fi ca demisiile ministrilor USR nu vor fi retrase. Au fost inaintate, drumul este unul fara intoarcere, asta neinsemnand ca este un drum fara intoarcere pentru coalitie. Coalitia trebuie sa existe in continuare, dar nu in formula cu Florin Citu premier”, a spus Stelian Ion intr-o conferinta de presa in care si-a prezentat bilantul activitatii de ministru al Justitiei.

Declaratia acestuia vine dupa ce premierul Florin Citu a precizat marti ca analizeaza situatia privind demisiile ministrilor USR PLUS.

„Dati-mi voie sa analizez intai situatia. Inca analizez situatia politica in care ne aflam”, a aratat premierul intr-o declaratie de presa sustinuta la Palatul Victoria.

Mai mult despre: ,

Comentarii: