Barna face front comun cu Citu. Anunta un val de OUG privind marile reforme pentru a depasi blocajele din Parlament

politica

Vicepremierul Dan Barna, copresedinte USR PLUS, a declarat miercuri ca impartaseste nemultumirea premierului Florin Citu legata de „lentoarea” reformelor in Parlament, mentionand ca daca situatia nu se va schimba, va fi necesara adoptarea unor ordonante de urgenta in toamna.

„Impartasesc nemultumirea premierului legata de lentoarea reformelor in Parlament, pentru ca intr-adevar sunt foarte multe reforme pe care le-am promis – partidele din coalitie, intr-o masura mai mica sau mai mare – dar care se regasesc in programul de guvernare si care nu s-au intamplat. Adica vorbim de: primari in doua tururi, vorbim de SIIJ, de legile justitiei, de pensiile speciale, de legea off shore, de legea educatiei sanitare. Adica sunt multe lucruri care au ramas in urma si inteleg nemultumirea premierului, o impartasesc si eu. Pana acum s-a dat vina ca e perioada electorala, e delicat, ma rog… Cred ca niste asumari dinspre zona guvernamentala vor deveni necesare undeva in toamna, daca lucrurile nu se schimba”, a precizat vicepremierul, pentru Digi 24, citat de Agerpres.

Barna a adaugat ca ritmul reformelor asumate este vazut in mod diferit de catre partenerii din coalitie si a oferit in acest sens exemplul Sectiei pentru Investigarea Infractiunilor din Justitie.

„Din toamna, daca in Parlament lucrurile nu se schimba si vedem ca avem aceste legi in continuare blocate, vor fi necesare ordonante de urgenta. (…) Ritmul acestor reforme este vazut diferit de partenerii din coalitie. Or, asta face sa avem aceste… eu le numesc restante, despre care am vorbit. Adica, desfiintarea SIIJ, care era cumva un lucru agreat de toata lumea din coalitie, s-a blocat din nou in Parlament in niste amendamente. Acum am solicitat avizul Comisiei de la Venetia. Va veni in 2-3 iulie si chiar aseara, in sedinta coalitiei, am agreat impreuna cu partenerii de coalitie ca imediat dupa avizul Comisiei de la Venetia, in doua saptamani, sa facem sesiune extraordinara a Parlamentului si sa desfiintam SIIJ. (…) Toata lumea e de acord (cu desfiintarea SIIJ, la nivelul partenerilor de coalitie, n.r.), dar felul in care se desfiinteaza e vazut diferit”, a afirmat vicepremierul.

Premierul Florin Citu a afirmat, marti seara, ca sunt mai multe legi care au trecut de Guvern si in Parlament s-au blocat si trebuie gasita o solutie in acest sens. ”De-acum incolo va trebui sa facem reforma prin ordonante alta solutie nu vad”, sustine premierul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: