Barna il anunta pe Citu: „Nu ne intoarcem, nu suntem un partid de paiate, USRPLUS nu va fi vreodata un partid de tipul balama, precum ALDE”

politica

Copresedintele USRPLUS Dan Barna a subliniat, miercuri, ca sub nicio forma partidul nu se va intoarce in guvern cu Florin Citu in functia de prim-ministru. „Nu suntem un partid de paiate, USRPLUS nu va fi vreodata un partid de tipul balama, precum ALDE”, a declarat Barna.

„Pozitia e clara si am fost consecventi: Votam orice motiune care sa il dea jos pe premierul Citu. Daca motiunea trece, putem initia discutii pentru alt guvern cu alt premier. (…) Nu exista acum niciun protocol, nici macar o promisiune cu cei de la AUR. E un instrument parlamentar, motiunea de cenzura. Premierul si-a asumat sa arunce Romania in criza pentru a castiga sefia PNL”, a declarat Barna pentru hotnews.ro.

„Nu suntem in aceeasi poza politica cu Simion si Ciolacu. Suntem in poza politica de a nu-l mai vrea premier pe Citu. Sunt 2 variante: sa sustinem guvernul, si atunci inseamna ca suntem un partid de paiate, pentru ca avem un premier care nu isi respecta cuvantul. USRPLUS nu va fi vreodata un partid de tipul balama, precum ALDE”, a subliniat Barna.

„In continuare Florin Citu nu intelege ca USR nu e un partid balama. (…) Nu e nicio conditie pusa acum: politic, premierul nu mai are sustinere pentru ca nu si-a respectat cuvantul. Cum se face ca prioritatile PNL si UDMR sunt obiective, iar prioritatile USR din programul de guvernare sunt santaj. Da, am insistat pentru un obiectiv, desfiintarea SIIJ”, a mai aratat Barna.

Mai mult despre:

Comentarii: