Barna, sceptic ca PSD se va tine de cuvant: „PSD si Florin Citu colaboreaza foarte bine. Votul motiunii de cenzura va confirma daca avem Guvern minoritar sau Guvern PNL-PSD, asa cum este in aceasta perioada”

politica

Copresedintele USRPLUS Dan Barna are indoieli ca PSD chiar va vota motiunea de cenzura, desi chiar PSD a depus motiunea. Barna subliniaza ca liderii USRPLUS au decis in unanimitate sa voteze „orice motiune, motiunea care ajunge prima la vot va avea sustinerea noastra”.

”Ar trebui sa fie un nivel de schizofrenie destul de mare ca PSD sa-si depuna propria motiune de cenzura si apoi sa nu participe la votul ei, dar nimic nu e exclus. PSD si Florin Citu colaboreaza foarte bine. Votul motiunii de cenzura va confirma daca avem Guvern minoritar sau Guvern PNL-PSD, asa cum este in aceasta perioada sau in cele din urma, acest premier si acest Guvern care nu mai are sustinere va pica si vom intra intr-o logica de iesire din criza cat mai rapida”, a declarat Barna intr-un interviu pentru RFI.

„In politica, obiectivul politic este cel determinant, nu instrumentul. Noi am spus foarte clar, din momentul in care premierul Florin Citu a decis sa ne impinga afara din coalitie, am spus ca acest premier nu mai are sustinerea USR PLUS. Am fost consecventi in toata aceasta perioada, suntem singurii care nu s-au sucit, nu au spus ca ba votam, ba nu votam, ba ca il sustinem pe premier, ba ca nu il sustinem, cum face PSD de aproape o luna si jumatate (…).

Eu cred ca aceasta motiune are sanse foarte mari sa treaca. Daca PSD-ul depunand motiunea, si-o si voteaza, motiunea are toate sansele sa treaca, exista nu doar teoretic, ci si practic, declaratii explicite ale suficientor forte din Parlament ca motiunea sa treaca”, a subliniat Barna.

Barna a mentionat ca nu a discutat nimic cu pesedistii.

„Nu, n-am discutat si nici nu e nimic de discutat aici. O motiune este un instrument parlamentar prin care se pune la indoiala sustinerea sau nu a Guvernului. Fie aceasta motiune va arata ca Florin Citu are sustinere parlamentara, deci ca PSD-ul il sustine, fie aceasta motiune il va convinge in sfarsit pe premierul Florin Citu ca dispretuind si neacordand nici un fir de respect USR PLUS in calitate de parteneri, nu are sustinere parlamentara (…).

Noi am spus foarte clar, Florin Citu nu mai are sustinerea noastra, vom vota o motiune de cenzura impotriva domniei sale, astfel incat PNL sa vina cat mai repede cu un premier competent si capabil sa inteleaga ca Romania are nevoie de o coalitie si nu poate sa functioneze doar pe bunul plac al unui om, pentru care palaria de premier e prea mare. Din aceasta perspectiva, vom vedea daca PSD-ul depunand o motiune si o si voteaza sau vedem iarasi o contorsiune, cum am vazut atatea in ultimele doua saptamani, in care respectarea Constitutiei a fost pur si simplu aruncata la cos, cu cele mai stranii explicatii”, a mai aratat Barna.

Mai mult despre:

Comentarii: