Un baron PSD le interzice primarilor din judet sa participe la o intalnire cu Dacian Ciolos: „Este o ticalosie incredibila”

politica

Fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea, candidat USR la Parlament, acuza ca seful CJ Vaslui, Dumitru Buzatu (PSD), face presiuni asupra alesilor locali din judet pentru a nu participa la intalnirea de vineri cu Dacian Ciolos.

Ghinea face referire la vizita premierului Dacian Ciolos de vineri din judetul Iasi, unde va avea o intalnire cu autoritati locale si judetene din judetele Iasi si Vaslui.

„Mi se pare o ticalosie incredibila sa nu lasi oamenii sa mearga acolo, in conditiile in care guvernul Ciolos are o politica anti-saracie gandita special pentru zone ca Vasluiul”, a declarat Ghinea, potrivit unui comunicat USR, in care se precizeaza ca exista „presiuni” asupra alesilor locali.

Fostul ministru al Fondurilor Europene sustine ca Dumitru Buzatu incearca sa ii impiedice pe primari sa acceseze serviciul de consultanta pentru proiecte pe fonduri europene infiintat de guvernul Ciolos pentru Valea Jiului, Rosia Montana si Vaslui.

„La prefectura Vaslui exista doi oameni platiti de Ministerul Fondurilor Europene pentru a asista autoritatile locale in scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Spre mirarea noastra, PSD local blocheaza acest ajutor. (…) Este o situatie similara cu cea de la Teleorman, acolo unde baronul Liviu Dragnea este foarte bogat, nu stim de unde, iar judetul foarte sarac”, a spus candidatul USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: