Baroneasa Firea ii cere ministrului Mediului sa se inregistreze la secretariatul Primariei pentru a participa la o discutie despre poluarea din Bucuresti

politica

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, este implicata intr-un nou scandal, de data aceasta cu ministrul Mediului, Costel Alexe. Ea ii adreseaza, miercuri, un mesaj in care ii cere arogant sa „isi confirme participarea”, la o discutie despre poluarea din Bucuresti, dand telefon la secretariatul Primariei.

„Ministrului PNL din Iasi – cel mai poluat oras din Romania -, care se plange ca nu mai poate respira si trai in Bucuresti, si caruia i-am spus aseara la TV ca nu-l tinem cu forta, si ca poate pleca daca e asa greu aici – LUI, si DOAR LUI i-am adresat aceasta replica, in contextul acuzelor nefondate, i-am trimis azi o scrisoare deschisa care contine o invitatie la dialog cu cifrele si documentele pe masa, nu clisee la televizor”, scrie Firea pe Facebook.

In scrisoare, Firea afirma ca „ati lansat in ultimele zile o serie de acuzatii publice referitoare la faptul ca autoritatile locale din Capitala nu ar facut ‘nimic’ in ultimii trei ani, in ceea ce priveste imbunatatirea calitatii aerului si combaterea poluarii. Consider ca sunteti dezinformat si de aceea doresc sa va pun la dispozitie documentele si argumentele care stau la baza activitatii Primariei Capitalei in acest domeniu”.

Firea il invita la Primarie, dar numai dupa ce isi confirma participarea prin telefon la secretariat.

„Si eu, de la preluarea mandatului, am fost permanent preocupata de necesitatea de a actiona pentru imbunatatirea calitatii aerului si a reducerii poluarii. Precizez ca pericolul poluarii dateaza din 2008, primele semnale de la Bruxelles privind un posibil infrigement datand din 2010. Pe perioada mandatului primarului general interimar din partea PNL, Razvan Sava, nu s-a luat nicio masura pentru combaterea poluarii.

De aceea, va invitam sa participati la o reuniune de lucru, vineri, 10 ianuarie 2020, ora 13.00, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti (Bd. Regina Elisabeta, nr 47), etajul 1, sala 150, pentru a discuta despre masurile dedicate combaterii poluarii aprobate in ultimii trei ani si stadiul implementarii acestora, impreuna cu reprezentantii Primariei Capitalei, ai primariilor de sector si ai institutiilor cu atributii in combaterea poluarii.

Va rugam sa confirmati participarea la aceasta reuniune, pana joi, 9 ianuarie 2020, ora 14.00, la telefon 021/3055500 (interior 1111) sau fax 021/3120030 sau email cabinetpg@pmb.ro”, a scris Firea, aroganta.

Ministrul Mediului, Costel Alexe, a avut o replica taioasa pentru Gabriela Firea, marti noapte, dupa ce aceasta i-a recomandat „sa se mute din Bucuresti” daca nu-i convine ca aerul este poluat. „Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! Dumneavoastra locuiti in judetul Ilfov. Poate daca ati locui efectiv in Bucuresti v-ar pasa mai mult de traficul infernal si de poluare”, ii transmite Alexe lui Firea.

„NU ma las intimidat! Doamna primar Firea, aveti cumva impresia ca orasul Bucuresti e proprietatea dumneavoastra?

Imi recomandati ‘sa ma mut din Bucuresti’ daca nu imi convine faptul ca orasul este unul extrem de poluat si care genereaza deseuri, asa cum am atras atentia.

Am si eu cateva recomandari, doamna primar:

1. Mutati-va dumneavoastra IN Bucuresti! Dumneavoastra locuiti in judetul Ilfov. Poate daca ati locui efectiv in Bucuresti v-ar pasa mai mult de traficul infernal si de poluare.

2. Retineti asta, stimata doamna: Bucurestenii pur si simplu ‘inhaleaza otrava’. Asta este poluarea: Otrava lenta. Aveati timp sa faceti ceva pentru a combate poluarea din Capitala fiind primar ‘de doar trei ani si jumatate’. Nu doar ca nu ati reusit, dar problemele s-au agravat in mandatul dumneavoastra.

3. Inteleg faptul ca aveti nevoie sa va certati cu cineva – cu premierul Orban, cu mine, cu opozitia din Consiliul General – ca sa va victimizati si sa acoperiti faptul ca Bucurestiul e sufocat si are mai multe probleme decat inainte de mandatul dumneavoastra.

Dar cand vorbim de poluare mai bine lasati capul jos, va certati mai putin si munciti mai mult pentru rezolvarea problemei. E vorba de milioane de oameni, nu de orgoliile noastre.

Cifrele nu mint: Poluarea din Bucuresti e grava si ii afecteaza pe locuitori. Nu mai bine lasati dumneavoastra declaratiile bombastice si tafnoase si va apucati de treaba?”, a scris Alexe pe Facebook, aproape de miezul noptii.

Mai mult despre: ,

Comentarii: