Baronii PSD dau detalii despre „marele miting” organizat pentru Dancila: „O mare parte a populatiei va raspunde chemarii noastre”. Numai de la Vaslui vor fi adusi „2.000 – 3.000 de persoane”

politica

Organizatiile PSD din tara fac planul pentru mitingul de sustinere a Guvernului Dancila. Unii lideri ai partidului sunt pregatiti sa aduca oameni la Bucuresti, altii vor sa organizeze manifestatii in orasele lor, invocand distanta prea mare.

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, sustine ca presedintele Klaus Iohannis, dar si liderii Pro Romania si PNL, Victor Ponta si Ludovic Orban, vizeaza, prin actiunile lor, rasturnarea Guvernului, astfel ca filiala pe care o conduce va mobiliza 2.000 – 3.000 de persoane pentru mitingul de la Bucuresti.

„Exista o actiune concertata a presedintelui Iohannis, a lui Victor Ponta si a lui Ludovic Orban care vizeaza subminarea majoritatii parlamentare si rasturnarea Guvernului. Acesta este motivul pentru care PSD a decis organizarea unui miting la Bucuresti, deoarece agenda celor mentionati nu coincide deloc cu cea a populatiei si sa vedem cum va raspunde populatia. Vom vedea cu ocazia mitingului daca o mare parte a populatiei va raspunde chemarii noastre. Foarte multi sustinatori ai nostri sunt dispusi sa mearga pe cont propriu, intr-un cadru organizat, la Bucuresti, si dupa estimarile noastre putem trimite de la Vaslui 2.000-3.000 de persoane la miting, cu autocare, masini persoanale, microbuze”, a spus Buzatu, pentru Mediafax.

Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, considera si el ca este nevoie de un miting de sustinere a Vioricai Dancila la Bucuresti, deoarece membrii partidului nu pot fi de acord cu atacurile concertate ale presedintelui Iohannis si opozitiei la adresa premierului. Zegtea propune si un miting local, la Baia Mare.

„Este nevoie de un miting de sustinere a premierului Viorica Dancila deoarece PSD nu poate accepta atacurile concertate ale opozitiei si ale presedintelui Iohannis, mai ales ca masurile luate de Guvern sunt in beneficiul populatiei. Data de 9 iunie pentru un miting la Bucuresti nu este o data finala, dar este cea mai potrivita pentru organizatiile judetene. Urmeaza sa discutam cum se va organiza deplasarea la Bucuresti, in conditiile in care noi, la Maramures, suntem destul de departe, si de aceea noi propunem si organizarea unui miting local la Baia Mare, in aceeasi zi. Sunt judete mai apropiate care vor putea trimite mai multi oameni”, a spus Zetea.

Liderul PSD Cluj, deputatul Horia Nasra, spune ca mitingul PSD de sustinere a premierului Dancila isi gaseste justificare tinand cont de actiunile PNL al carui scop este daramarea Guvernului prin metode care nu sunt democratice. „In ultimele luni am discutat despre oportunitatea organizarii unui mitig prin care membrii si sustinatorii PSD sa isi arate sprijinul pentru guvernare. Va fi un eveniment normal la care vor participa foarte multi membri de partid, dar si romani care doresc sa sprijine acest Guvern. Cel mai probabil va avea loc in Bucuresti si asteptam decizia conducerii PSD. Un astfel de miting isi gaseste justificare tinand cont de actiunile nedemocratice ale liderului PNL si de incalcarea grava a Constitutiei de catre presedintele Iohannis. Singurul scop al PNL este de a darama Guvernul Dancila prin metode care nu sunt electorale si democratice”, a spus Nasra.

Seful PSD Iasi, Maricel Popa, a declarat luni ca va participa la mitingul programat in iunie 2018. „Sigur ca sustin si ca voi participa. Dar, in primul rand, este vorba despre un miting pentru sustinerea familiei traditionale. Mai multe nu pot sa va spun, pentru ca sunt acum la o biserica”, a declarat luni, corespondentului Mediafax, Maricel Popa.

Partidul Social Democrat va anunta marti data mitingului de sustinere a premierului Viorica Dancila, ce mai probabil acesta urmand sa fie in data de 9 iunie, asa cu, vor mai multi lideri PSD.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a declarat luni ca, daca guvernarea va fi preluata in mod nelegitim, atunci PSD va utiliza „toate mijloacele legale, constitutionale, publice, sociale pentru ca votul cetatenilor din decembrie 2016 sa fie respectat”, inclusiv un miting de sustinere a premierului.

Presedintele Klaus Iohannis a cerut, in mod repetat, demisia premierului Dancila, insa seful Executivului a anuntat ca are sustinere din partea majoritatii parlamentare si nu va onora cererea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: