Baronii PSD se RASCOALA impotriva lui Ponta: „Ce, suntem partid de INFRACTORI?”

politica

Presedintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, si senatoarea PSD Gabriela Cretu isca scandal in PSD, dupa ce Victor Ponta a propus suspendarea din partid a membrilor care sunt trimisi in judecata pentru coruptie. „Sunt inutile, nu rezolva nimic”, spune Buzatu.

“Propunerile acestea urmeaza sa fie aduse la cunostinta membrilor Consiliului National. Vom vedea daca membrii le vor accepta. Eu cred ca sunt inutile si nu rezolva nimic. Sa retragi statutul de membru pentru un om arestat? Ce rezolva asta? Omul a savarsit niste fapte sau nu le-a savarsit. Daca a fost membru, nu mai poti, retroactiv, sa-i retragi aceasta calitate. Daca se dovedeste nevinovat, noi, ceilalti, am savarsit un abuz impotriva lui. In esenta, nici nu vreau sa-mi bat capul cu aceste propuneri pentru ca nu sunt elemente de reforma statutara. Sunt niste formulari inutile”, a declarat Dumitru Buzatu, presedintele  PSD Vaslui, citat de Obiectiv Vaslui.

Parerile critice ale lui Buzatu la adresa lui Victor Ponta sunt impartasite si de senatoarea PSD Gabriela Cretu.

Acceptam implicit ca e un fel de destin sa intri in conflict cu justitia, nu o nedorita exceptie. Se doreste ca sanctiunile in cazul urmaririi/condamnarii pentru infractiuni – adica pentru altceva decat abaterile de la politica partidului – sa fie trecute in Statut. Cum adica?! Atunci cand un tanar de 18 ani vrea sa adere la organizatie si i se da sa citeasca Statutul, sa creada ca intra intr-un partid de prezumtivi infractori?!

Exista un regulament al comisiei de etica, poate fi adoptata o carta etica sau ceva asemanator, cum exista prin alte parti, ba chiar putem sa ne facem iluzia ca ii alegem in functiile cu risc la DNA pe unii care mai au pic de onoare si se retrag singuri atunci cand situatia lor juridica afecteaza partidul… Dar sa scrie in Statut ca atunci cand te cauta DNA-ul pe acasa tu trebuie sa faci nu stiu ce… Nu-mi place!”, a adaugat Gabriela Cretu.

Presedintele PSD, Victor Ponta,a anuntat marti ca isi doreste introducerea unor noi prevederi statutare, in cadrul Consiliului National al partidului, care va avea loc pe 21-22 martie: „Cei care au calitatea de inculpat si s-a pus in miscare actiunea penala nu mai ocupa functii numite in guvern sau in conducerea Parlamentului, cei care sunt trimisi in judecata nu mai ocupa functii politice, iar cei care sunt arestati preventiv isi pierd functiile politice numite, nu cele alese de primar sau parlamentar, pentru ca au fost alesi de cetateni. Consiliul propune Congresului schimbarea la statut, iar Congresul va fi la sfarsitul anului, dar referitor la aceste masuri, daca vor fi adoptate de Consiliu, vor intra in vigoare de saptamana viitoare”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: