Baronul rosu Arsene spumega dupa ce Tataru i-a dat afara omul din fruntea Spitalului Neamt: „Sa va fereasca Dumnezeu sa ajunga Spitalul judetean Neamt in situatia celui de la Suceava!”

politica

Presedintele CJ Neamt, penalul Ionel Arsene, sustine ca schimbarea directorului Spitalului Judetean Neamt este una politica. „Si in aceasta situatie grava de pandemie, liberalii nu fac altceva decat sa politizeze tot, inclusiv sanatatea nemtenilor!”, sustine Arsene.

„Inca de dimineata am vazut in presa ca managerul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, doctorul Florin Apostoae, a fost schimbat din functie fara a i se imputa ceva, doar pentru a se face o numire politica in locul domniei sale.

Intrucat de vinerea trecuta Spitalul de Urgenta nu se mai afla in coordonarea Consiliului Judetean Neamt, nu pot decat sa constat cu amaraciune ca si in aceasta situatie grava de pandemie, liberalii nu fac altceva decat sa politizeze tot, inclusiv sanatatea nemtenilor!

Din momentul declansarii epidemiei si pana la trecerea spitalului la Ministerul Sanatatii, am gestionat cu responsabilitate situatia, asigurand toate resursele necesare pentru a putea lupta eficient cu acest virus!

Am alocat de la bugetul Consiliului Judetean peste 11 milioane de lei si am achizitionat echipamente, medicamente si materiale de protectie pentru personalul medical!

Contributia Guvernului si a Ministerului Sanatatii a fost ZERO!

In afara de cateva echipamente de protectie si 3000 de tablete nu am primit la Neamt, NIMIC!

Vad ca deja la Neamt este un focar de infectie, si constat cu regret si mahnire ca tot ce spun de o luna ca trebuie sa faca Guvernul si toate masurile de a preintampina aceasta stare au fost ignorate cu buna stiinta de catre prefect si minister. Adresele mele repetate trimise catre minister si Guvern au ramas fara nici un raspuns!

Le atrag public atentia, sa intervina de urgenta cu masuri imediate la Neamt, pentru a nu se ajunge in situatia Sucevei!!!

Ati vrut spitalul in subordine, iata, il aveti ! Dar sa va fereasca Dumnezeu sa ajunga Spitalul judetean Neamt in situatia celui de la Suceava! Incepand de vinerea trecuta, Ministerul Sanatatii raspunde intru totul de soarta pacientilor si a cadrelor medicale!”, a scris Arsene pe Facebook.

Managerul Spitalului Judetean Piatra-Neamt, Florin Apostoae, a fost revocat din functie, joi seara, prin ordin de ministru, el fiind interimar in aceasta functie din 4 aprilie.

„Am primit joi seara ordinul de revocare de la minister. Avand in vedere situatia de urgenta, probabil domnul ministru s-a gandit sa puna un medic epidemiolog de la DSP”, a declarat medicul Florin Apostoae, vineri, la Antena 3.

Florin Apostoae, medic in medicina de urgenta, este la sefia spitalului din data de 4 aprilie.

Intrebat daca sotia sa a primit tratament pentru COVID-19 la domiciliu, asa cum scrie presa locala, medicul a confirmat informatia. „Sotia mea are o problema imunitara, eu i-am administrat preventiv tratament anti-COVID-19, sunt medic”, a spus Florin Apostoae.

Intrebat daca i se pare corect si legal, avand in vedere ca sotia sa nu este bolnava si multi bolnavi de coronavirus poate asteapta acest tratament si nu au acces la el, medicul a replicat: „Avand in vedere riscul ca eu sa fac, Doamne fereste, o forma asimptomatica de COVID-19 si sa transmit aceasta boala sotiei, care are probleme imunitare, am dorit preventiv sa-i administrez aceste medicamente, pentru a nu aparea o situatie mai grava. Am vrut sa previn o boala pe care eu insumi puteam sa o aduc in familia mea”, a explicat fostul manager al Spitalului Judetean Neamt, Florin Apostoae, intr-o intervetie telefonica la Antena 3.

Nelu Tataru, ministrul Sanatatii, va verifica vineri situatia din Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Piatra Neamt, vizita fiind anuntata vineri dimineata.

Conducerea Spitalului Judetean de Urgenta din Piatra-Neamt a anuntat joi ca 30 de pacienti confirmati cu COVID-19 vor fi transferati la Iasi.

Numarul de cazuri confirmate cu COVID-19, in judetul Neamt, a ajuns, joi, la 202.

La acest moment, in spitalul din Piatra-Neamt sunt sapte medici de boli infectioase, la care se mai adauga doi medici pneumologi, detasati de la alte unitati medicale din Neamt.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: