Baroul Bucuresti sare in apararea PSD-istei Laura Vicol: „Idei contrare ordinii de drept si statutului profesional al avocatului intr-o societate democratica”

politica

Baroul Bucuresti ia apararea deputatei PSD Laura Vicol, acuzata de DIICOT ca este intr-o „relatie de subordonare” fata de un sef de clan interlop. ” Consiliul Baroului Bucuresti atrage atentia cu privire la persistenta greselii de a fi identificat avocatul cu clientul sau si de a se nega, pe aceasta cale, avocatului dreptul de a-si exercita profesia in mod liber, precum si dreptul de a fi ales”, se anuntat intr-un comunicat al baroului.

„Consiliul Baroului Bucuresti, sesizat de catre un avocat in legatura cu o campanie politica si media care ar putea fi de natura sa ii afecteze reputatia profesionala, informeaza avocatii si publicul ca a initiat verificarile si procedura legala necesare, urmand sa formuleze propuneri adecvate catre Uniunea Nationala a Barourilor din Romania, autoritate competenta sa solutioneze cererea de aparare a reputatiei profesionale a avocatilor.

Distinct de aceasta, analizand pozitiile publice ale unor oameni politici, precum si articole in legatura cu alegerea unui avocat in functia de conducere a unei comisii din cadrul Parlamentului Romaniei, Consiliul Baroului Bucuresti atrage atentia cu privire la persistenta greselii de a fi identificat avocatul cu clientul sau si de a se nega, pe aceasta cale, avocatului dreptul de a-si exercita profesia in mod liber, precum si dreptul de a fi ales, garantat de Constitutia Romaniei.

Recunoscand si promovand libertatea de opinie, Baroul Bucuresti solicita tuturor persoanelor care induc in dezbaterea politica sau publica idei contrare ordinii de drept si statutului profesional al avocatului intr-o societate democratica, sa inceteze utilizarea principiilor si notiunilor care tin de exercitiul profesiei de avocat – relatia acestuia cu clientul, independenta profesiei, dreptul oricarei persoane la aparare etc.- in scopuri contrare profesiei de avocat.

Baroul Bucuresti sustine implicarea avocatilor in viata sociala si in activitatea politica, cu convingerea ca, prin formarea lor, precum si in raport de principiile care guverneaza exercitarea profesiei, avocatii pot aduce o contributie importanta la buna functionare a statului de drept si la respectarea libertatilor fundamentale ale cetatenilor”, se arata intr-un comunicat al Baroului Bucuresti, semnat de decanul Ion Dragne.

Asociatia Declic, foarte activa in plan civic, a lansat o noua campanie de semnaturi prin care le solicita presedintelor Parlamentului, Marcel Ciolacu si Florin Citu, sa nu lase „interlopii saa faca legile in Romania”.

„Laura Ciorba Vicol este o apropiata de-a fratilor Sile si Nutu Camataru, precum si a altor interlopi periculosi, cum ar fi liderul clanului Sportivilor. Ea a fost vazuta de mai multe ori conducand masina lui Sile Camataru si a fost interceptata cand raspundea la comenzile unui alt interlop.

Interlopul interceptat o jigneste si ii vorbeste cu superioritate, iar procurorii sustin ca Laura Ciorba Vicol se afla intr-o relatie de subordonare cu camatarul”, se arata pe site-ul Declic.

Iata doar o parte a dialogului dintre cei doi:

„Marian Bejan:Tu esti c***a, ca ai atitudinea asta si vorbesti prost si ma superi…

Laura Vicol: Deci, ori incepi sa ma respecti si sa-mi vorbesti frumos, daca vrei sa mai avem un dialog ori nu mai ma suna… Cum vrei tu!​

Marian Bejan: Bai! Tu cat de dobitoaca sa fii…​

Laura Vicol: Eu… Deci eu te respect…​”

„De altfel, Laura Ciorba Vicol este o sustinatoare a infractorilor si a declarat public ca vrea desfiintarea DNA. Ea a laudat si promovat legile toxice pentru justitie, facute de PSD in perioada Dragnea.

Aducerea unui asemenea personaj la conducerea Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor demonstreaza ca PSD si PNL vor sa continue lupta pentru distrugerea justitiei si indeparteaza Romania de valorile europene.

Laura Vicol a aparat o serie de infractori periculosi, dar a cultivat si relatii de prietenie cu oameni politici si afaceristi controversati. Nasul ei de cununie este Daniel Dragomir, fost ofiter SRI condamnat definitiv si fugit din Romania pentru a nu ispasi pedeapsa. Laura Vicol a aparat-o si pe Alina Bica si este cunoscuta pentru prietenia cu Elena Basescu si Elena Udrea.

Averea avocatei, care conduce acum Comisia Juridica, este imensa. Ea are bijuterii de aproape 800.000 de euro, plus 1,2 milioane de lei si 310.000 de euro in conturi”, mai arata Declic.

In mai putin de 24 de ore au semnat petitia peste 2.000 de romani.

Sefa Comisiei Juridice din Camera Deputatilor, Laura Vicol, a sustinut joi, dupa ce Marcel Ciolacu i-a cerut sa dea explicatii, ca „eu niciodata nu am luptat impotriva anticoruptiei”.

„Eu niciodata nu am luptat impotriva anticoruptiei. Pozitia mea este una si aceeasi: infractorii trebuie sa stea la puscarie, dar au dreptul la aparare, DNA trebuie sa existe, dar nu asa cum a fost facut pe vechea forma, cu abuzurile pe care eu le-am scos la iveala si nu cred ca am facut nimic rau, iar lupta anticoruptie trebuie sa existe in continuare. Eu lupt pentru dreptate, pentru bun simt si impotriva populismului ieftin”, a sustinut Vicol.

Citeste si: Ciolacu ii cere lui Vicol sa dea explicatii despre relatiile cu interlopii: „Eu nu am fost la grup, e numirea grupului PSD”

Laura Vicol Ciorba a fost aleasa in Parlament pe listele PSD Dolj, organizatie condusa de Claudiu Manda, care este trimis in judecata de DNA. Vicol a declarat in ianuarie 2019 ca procurorii DNA sunt „monstri care distrug oameni” si a cerut desfiintarea „din temelii” a DNA.

”Vorbim de abuzuri facute de niste monstri care distrug oameni. Avem atatea cazuri cutremuratoare, eu sunt la finalul listei. Multumesc lui Dumnezeu ca mai sunt intreaga la cap. Cand am fost achitata, in acea zi, am plans incontinuu. Nu am putut sa ma bucur”, a declarat Laura Vicol la Antena 3.

”Ce mai vedem? Pe Kovesi cum conduce Parchetul General… il vedem pe Procurorul General stand pe scaunul dansului, desi avem o cerere de revocare din functie. Domnul Iohannis este de acord cu ce se intampla in justitie. (…) In ce tara traim? Eu cred ca sufar de radicalism in forma avansata! Pana nu se taie pisica in doua…. DNA trebuie desfiintata din temelii, din toate orasele tarii!”, a mai spus Vicol.

Vicol, despre relatiile cu interlopii

Vicol a lansat si atacuri la adresa USR, sustinand ca este „discreditata”.

”Eu, pana in acest moment, am evitat si nu am dorit sa intru in aceste atacuri, pe care le consider marsave. Aceste atacuri vin din partea unui partid care a ales sa fuga de la guvernare, un an de zile nu s-a intamplat absolut nimic in Justitie, si acum incearca sa creeze valuri de fum, le spun eu, acuzandu-ma pe mine pentru ceea ce nu au facut domniile lor.

Activitatea mea profesionala de 21 de ani ca avocat nu va interfera niciodata cu activitatea parlamentara. Sunt mandra ca sunt avocat, sunt mandra pentru tot ceea ce am facut, eu nu am intrat numai in dosare asa-zis controversate, cum le-au numit cei care ma ataca, am aparat si oameni bogati, am aparat si oameni saraci.

Ceea ce face acum USR, sa incerce sa ma discrediteze ca om si ca avocat, nu este onorant pentru dansii”, a pretins Vicol.

Despre stenogramele in care procurorii spun ca ea are o relatie de subordonare cu oameni contestati, Laura Vicol a afirmat: „Ati spus extraordinar de bine – procurorii. Cand mi-am inceput cariera de avocat, in anul 1999, la Baroul Bucuresti, nici mie si nici colegilor avocati din Parlamentul Romaniei, pentru ca nu sunt singurul avocat parlamentar, nu mi s-au dat liste cu clienti indezirabili, pe care ii putem apara, sau oameni pe care nu avem voie sa ii reprezentam sub nicio forma in instanta. Asa cum eu am reprezentant clienti in instantele de judecata timp de 21 de ani si am facut-o cu cinste si onoare si nu am fost niciodata cercetata pentru lipsa de integritate, din aceasta cauza mi-am dorit sa intru in politica si sa fiu alaturi de o echipa minunata si sa construiesc lucruri, sa fiu avocatul romanilor in Parlament”.

Vicol a adaugat ca in legatura cu acele stenograme „sunt plangeri”.

„Cu siguranta voi spune absolut tot ce s-a intamplat acolo, pentru ca sunt doar alegatii, sunt total scoase din context, sub nicio forma nu se pune, cine ma cunoaste, stie, nu am cum sa fiu subordonata nimanui”, a afirmat deputatul.

Mai mult despre: ,

Comentarii: