politica

Bascana Gagauziei a plecat iar la Moscova, va participa la parada de 9 Mai alaturi de presedintii Belarusului, Kazahstanului, Kargazstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului si Uzbekistanului

Bascana Gagauziei ar fi plecat din nou la Moscova, anunta TV8 de la Chisinau. Agentia rusa de presa TASS, care citeaza serviciul de presa al guvernatoarei, scrie ca Evghenia Gutul va participa la parada de 9 mai din Piata Rosie. Deocamdata, Gutul nu a facut personal anuntul privind prezenta sa in Rusia.

La parada militara care va avea loc in data de 9 mai la Moscova vor participa presedintii Belarusului, Kazahstanului, Kargazstanului, Tadjikistanului, Turkmenistanului si Uzbekistanului.

De asemenea, ar fi fost invitati si presedintii Cubei, Laosului si sin Guinea Bissau. Presa rusa mai scrie ca la eveniment vor fi prezenti reprezentanti diplomatici si atasati militari din „tarile prietene”.

In ultimele saptamani, Evghenia Gutul a mers frecvent la Moscova, unde s-a intalnit cu mai multi oficiali rusi. In una dintre vizite, bascana s-a intalnit si cu presedintele rus Vladimir Putin.

Intr-o postare pe Facebook, Evghenia Gutul a incarcat si o poza in care apare dand mana cu liderul de la Moscova.

Bascana a scris ca a discutat cu Vladimir Putin despre „situatia regionala si geopolitica complicata in epicentrul careia se afla Gagauzia”.

Gutul i s-a plans lui Putin pe autoritatile de la Chisinau, iar presedintele rus i-ar fi promis sprijin.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Spania se declara „jignita” de declaratiile presedintelui Argentinei si isi retrage ambasadorul de la Buenos Aires: „Cuvinte extrem de grave”

Spania a anuntat duminica rechemarea ambasadoarei sale din Argentina, dupa ce presedintele ultra-liberal argentinian, Javier…

4 ore ago

Basescu: „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o figura de prostalaul Europei”

Fostul presedinte Traian Basescu a afirmat ca „Romania reuseste in ultima vreme sa faca o…

3 ore ago

Miting cu Clotilde Armand in Piata Victoriei: „Suntem multi. Marcele, suntem hotarati sa te trimitem inapoi la covrigarie”

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a organizat duminica un mars pana in Piata Victoriei. Ea…

5 ore ago

Arsenal in casele unor interlopi din Rosiori de Vede: macete, topoare, sabii. 11 barbati au fost retinuti

Politistii au descoperit, duminica, in timpul unor perchezitii in locuintele unor interlopi locali un intreg…

5 ore ago

„Piedone pierde in mod cert Bucurestiul, pierde si Sectorul 5, in proportie de 90%, si iese din politica” – fost ministru PSD

Miron Mitrea, fost ministru PSD, sustine ca Cristian Popescu Piedone nu are nicio sansa sa…

6 ore ago