Traian Basescu a ajuns din nou in fata procurorilor. Ce explicatii are de dat

news

Traian Basescu a ajuns, marti dupa-aniaza, la Parchetul General pentru audieri in dosarul deschis dupa dezvaluirile lui Sebastian Ghita.

Procurorii Parchetului General au inceput cercetarea penala in privinta faptelor dezvaluite de Sebastian Ghita in inregistrarile prezentate pe 3 ianuarie de Romania TV. Deocamdata nu este vizata nicio persoana, ci doar faptele. „La Sectia de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie, a fost inregistrat un dosar penal care s-a constituit ca urmare a informatiilor facute publice prin materialul difuzat pe data de 3 ianaurie 2017 pe postul Romania TV. In aceasta inregistrare, Traian Basescu relata despre informatiile pe care le primea in legatura cu cauze judiciare aflate in curs de solutionare”, se arata in comunicatul Ministerului Public.

La inceputul lunii ianuarie, fostul deputat Sebastian Ghita a dat publicitatii o inregistrare a unui dialog purtat de Traian Basescu, in care fostul presedinte dezvaluia ca statul este unul mafiot, iar marile dosare din justitie aveau un traseu prestabilit.

Sebastian Ghita dezvaluie ca dosarul lui Adrian Sarbu s-a masluit pe adresa secreta a lui Florian Coldea. De asemenea, fostul deputat afirma ca stie felul in care s-a masluit dosarul Pescariu-Stelian Gheorghe-Microsoft si cazul fostului ofiter SRI Daniel Dragomir si legatura sa cu firma de PR a SRI si a Mihaelei Nicola.

„Nu doar eu cunosc aceste lucruri, ascultati-l va rog pe fostul presedinte Traian Basescu ce povesteste despre intamplarile din biroul sau pe care le-a inregistrat, intamplari desfasurate in prezenta lui Coldea, Kovesi, a Cameliei Bogdan. Daca asta vi se pare justitie atunci nu mai am ce spune”, conchide Sebastian Ghita in materialul transmis de Romania TV.

In dialogul purtat de Traian Basescu cu interlocutorul sau, Traian Basescu dezvaluie ca are inregistrari cu Florian Coldea, Laura Codruta Kovesi si judecatoarea Camelia Bogdan. „Ba, da’ sa vezi conversatia cand imi spuneau ca il luam pe Mustata din complet. Da? Hai baieti sa-l aruncam in aer! Vreti sa-mi distrugeti familia? Eu v-am spus de cateva ori, e stat mafiot. Na, eu stiu ce spun. Sa-i vezi cand vorbeau a doua zi dupa condamnare (a lui Dan Voiculescu, n.r.), care, cum le-o spusese cu trei zile inainte, s-a implinit. Cum imi spunea «maine il luam pe Mustata si intra Camelia Bogdan». Sa-i vezi dupa o zi cand spuneau «am vorbit cu Camelia Bogdan si a spus ca daca avea Codul Penal ii dadea 20 de ani, asa a putut sa-i dea doar zece». Pe urma trage concluziile Coldea, stii? Sa-l vezi ce spectaculos e Coldea cand trage concluzii! Camelia Bogdan a intrat judecator in dosarul ginerelui. Un judecator care duce dosarul de-un an este schimbat si la ultimul termen a intrat Camelia Bogdan. Pai ba, Bogdan, eu te stiu cine esti”, spunea Traian Basescu in inregistrare.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: