Basescu acuza o GAFA majora a lui Iohannis. De ce sotia presedintelui nu avea ce cauta in Afganistan

politica

Fostul presedinte Traian Basescu sustine ca vizita presedintelui Klaus Iohannis in Afganistan impreuna cu sotia sa a fost o greseala, desi ‘ca gest a fost in regula’ prezenta sefului statului in mijlocul militarilor intr-o zi de sarbatoare.

„Aici a fost o greseala. Nu se poate sa nu fi existat un briefing facut de ofiterii comandanti presedintelui in legatura cu misiunile pe care le au. Acel briefing este secret de stat. Ce au facut cu doamna Iohannis cat timp s-a tinut briefingul? (…) Nu ai ce sa cauti insotit de sotie in teatrul de operatii. Inca nu am vazut sef de stat sa faca o astfel de miscare. Dupa mine a fost o greseala sa mearga cu sotia in teatrul de operatii”, a spus miercuri Basescu, la Romania Tv.

Dupa ce i-a fost prezentata o fotografie cu sotii Iohannis la acel briefing, fostul sef al statului a admis fie ca imaginea a fost surprinsa la sfarsit, fie ca militarii nu i-au mai spus presedintelui despre misiunile lor.

„Sunt doua alternative: ori e doar o poza facuta la sfarsit, ori daca doamna a participat la briefing unde militarii au prezentat misiunile, toate cele, va asigur ca militarii i-au spus lui Iohannis povesti din Irak, nu din Afganistan. Nu stiu daca i le-au si prezentat ca totusi nu se cade sa fie un civil la un briefing in care sunt prezentate misiunile de lupta ale militarilor intr-un teatru de razboi. (…) Exista si varianta sa nu fi prezentat misiunile asa cum erau ele si militarii sa fi recurs la un truc si sa spuna cu totul altceva decat misiunile precise cum se raporteaza comandantului armatei. Nu i-au spus. Au ciocnit ouale si gata. Ca gest a fost in regula. Intr-o zi de mare sarbatoare presedintele s-a dus in mijlocul militarilor”, a adaugat Basescu.

El a criticat tinuta vestimentara a presedintelui si a sotiei sale. „Totusi, oastea aia era imbracata cu bocanci, cu armamentul de lupta pe ea, cu castile pe cap sau, ma rog, la briefing erau fara casti. Nu poti sa mergi in rochie fara maneca. Eu mergeam in zona de razboi. Iohannis neplecand in teritoriul afgan cred ca nu si-a dat seama ca nu ar trebui sa fie in costum si adoptat aceasta tinuta de sarbatoare. S-ar putea sa fi plecat direct de la Inviere, pentru ca a doua zi erau la Kandahar. Nu vreau sa fiu un critic exagerat. Pana la urma … fiind sarbatoare si-a umplut de praf un costum. Asta e! (…) Ce-ti era ca in loc de costum sa ai pe tine o geaca? In Afganistan e frig, nu te topesti de caldura in sezonul asta”, a mai spus fostul presedinte.

Presedintele Klaus Iohannis a mers duminica in teatrul de operatii din Afganistan, unde s-a intalnit cu militarii romani.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: