Basescu anunta ca NU mai vrea alianta cu PNL dupa alegeri: „Ludovic Orban ne-a pus intr-o situatie incredibila, este un rebut politic”

politica

Candidatul PMP la Primaria Capitalei, Traian Basescu, a declarat ca partidul din care face parte a fost pus intr-o situatie „extrem de dificila” de catre PNL inaintea alegerilor locale, motiv pentru care respinge ideea unei aliante cu liberalii dupa alegerile parlamentare.

Precizarile au fost facute dupa ce, joi, premierul Ludovic Orban a declarat ca obiectivul liberalilor este castigarea alegerilor locale si parlamentare, dar si ca, dupa alegerile parlamentare, PNL isi doreste ca parteneri de guvernare PMP si UDMR.

„Cat credeti ca mai pot eu sa cred in acest rebut politic care se numeste Ludovic Orban, cand ne-a pus intr-o situatie incredibila? Cu o saptamana inainte de expirarea dreptului de a depune liste, domnul Orban ne-a anuntat ca ei merg singuri cu USR. Si ne-au pus intr-o situatie extrem de dificila. Cum sa cred eu ca Orban va mai vrea o alianta? Cred ca Orban va fi ultimul in care PMP sa creada”, a spus Basescu intr-o conferinta de presa online.

El a criticat si modul in care guvernul a gestionat pregatirea anului scolar. Fostul presedinte a sustinut ca PNL si PSD au ajuns sa guverneze cu „multi dintre analfabetii functionali care au ajuns in functii inalte” si ca Monica Anisie ar face parte la randul sau din aceasta categorie. Basescu a mai precizat ca daca ar fi inteles contextul actual, ministrul Educatiei ar fi realizat o reducere consistenta a curriculei, selectand ceea ce este esential.

„Ma uitam ieri pe programul unei scoli care va lucra in scenariul galben, un program pentru clasele V-VIII. Este revoltator sa vezi ca se planifica inclusiv zile cu sapte ore de curs pentru copii, in situatii de pandemie. Acest mastodont nereformat care este Ministerul Educatiei nu a dat un pas inapoi in restructurarea curriculei. Pe timpul de pandemie, cum sa gandesti ca ar putea fi o zi pe saptamana, in care sa tii copilul sapte ore la scoala, in loc sa faci o restructurare a curriculei si sa ii lasi numai cu materiile principale? (…) Au lasat la mintea fiecarui primar, la gandurile oricarui director de scoala cum sa rezolve el problemele. Prea putini au facut ce trebuie. Cei mai multi au spus: ‘A, inca o ocazie sa mai iau niste voturi. Comanda, rapid, de tablete! Si au cumparat tablete. Comanda, rapid, de detergenti! Si au cumparat dezinfectanti. Comanda, rapid, de masti!’ Deci primariile, in perspectiva alegerilor au castigat potul cel mare. Primariile cumpara voturi cu bani publici”, a spus el.

Fostul presedinte a reprosat Guvernului ca nu a pregatit din timp un indrumar pentru scoli.

„De acum o luna Guvernul stia ca vom ramane in pandemie si in continuare. Ar fi trebuit sa emita un ghid practic cu masuri obligatorii. Nu stiu daca ati vazut imaginile de la televiziuni – unii au pus acel ‘pepsiglas’, cum i-a spus doamna ministru al Educatiei, in ‘L’. Altii l-au pus numai in fata. Altii l-au pus numai in spate. Altii au pus numai lateral. Fiecare cum l-a taiat capul. Nu exista un indrumar de diminuare a riscului de contaminare la copii, daca se deschide anul scolar”, a mentionat el.

Mai mult despre: ,

Comentarii: