Basescu anunta SFARSITUL lui Erdogan. Ce a remarcat in timpul intalnirilor cu presedintele Turciei

politica

Traian Basescu il critica pe Recep Erdogan pentru incercarile sale de islamizare a Turciei. Fostul presedinte spune ca liderul de la Ankara nu face decat sa-si duca tara spre involutie. Traian Basescu este de parere ca actiunile presedintelui turc din ultimele zile vor atrage nemultumiri si daca se va ivi ocazia, tot armata va fi cea care va putea sa-l dea jos de la putere.

„Ce face Erdogan nu e o evolutie a poporului turc. A sadi din nou islamismul si a duce islamismul in interiorul institutiilor statului si a incepe sa ghideze viata turcilor dupa Coran, asta e una, dar eu as privi Turcia prin riscurile de instabilitate, e o involutie sociala odata cu revenirea la islam”, a spus fostul presedinte la Digi24.

Pe de alta parte, Traian Basescu spune ca a avut o relatie foarte buna cu Tayyip Erdogan in perioada in care acesta a fost premier.

„E un om instruit, cu experienta politica enorma, insa a dat in aceasta boala a reislamizarii Turciei”, a declarat Traian Basescu.

„Am o experienta de zece ani (ca presedinte – si stiu cat de iluzorie poate fi puterea data de strada – azi o ai, maine nu o ai, puterea reala ti-o dau institutiile focusate pe acte democratice, asta inseamna forta reala continua”, a adaugat fostul sef al statului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: