Basescu ataca fulgerator in noapte: „Romania este sfasiata de hienele din PSD”. Fostul presedinte prevede un viitor sumbru pentru tara

politica

Fostul presedinte, Traian Basescu, comenteaza dur razboiul din PSD, care a culminat, joi, cu refuzul ministrului Carmen Dan de a demisiona. Basescu spune ca „Romania arata ca o tara sfasiata de interesele gastilor din PSD”.

„Romania sfasiata de hienele din PSD. PSD este incapabil de guvernare institutionala si a devenit un risc, inclusiv de securitate, pentru Romania. Tara este azi aruncata in criza politica si totala decredibilizare.

Premierul Mihai Tudose ii cere public ministrului internelor sa demisioneze, dar nu-si asuma solutia institutionala, corecta si constitutionala prin care sa ceara Presedintelui Romaniei revocarea ministrului.

Ministrul de la interne, doamna Carmen Dan, ii raspunde public premierului ca nu demisioneaza pentru ca a fost numita de partid. Ridicol raspuns, pentru ca institutional a fost propusa pe lista guvernului de premier, votata de Parlament si numita prin decret de Presedintele Romaniei urmare a depunerii juramantului. Asa scrie in Constitutie.

Pe fondul disputei dintre Primul Ministru si Ministrul de Interne, Constitutia Romaniei este facuta pulbere, iar Statul Roman se face tandari, aratand ca un stat fara reguli de guvernare, cu un premier fara autoritate asupra membrilor guvernului, cu un guvern impartit pe gasti.

Dupa episodul Grindeanu, la doar cateva luni, PSD-ul lui Dragnea da o noua proba ca este incapabil pentru guvernare.

Oricum, si din interior, si din exterior, Romania arata ca o tara sfasiata de interesele gastilor din PSD.

PSD a devenit un risc pentru Romania, inclusiv un risc de securitate.

PS – facand haz de necaz, as spune ca Dragnea si gasca lui au inventat ministere autonome in Guvernul Tudose (ungurii pot fi invidiosi)”, a scris Basescu pe Facebook, joi, aproape de miezul noptii.

Ministrul Carmen Dan a anuntat, joi, ca nu va demisona din functie, desi premierul i-a sugerat foarte limpede sa faca acest lucru. Razboiul din PSD cuprinde astfel si Guvernul Romaniei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: