Basescu, declaratie DURA: „Doi CRIMINALI au decis cum sa traim”

news

Traian Basescu a declarat ca Romania si R. Moldova sunt doua state independente, pentru ca asa au hotarat „doi criminali”, Stalin si Hitler, intrebandu-se cat vor mai continua moldovenii si romanii sa traiasca cum au decis cei doi si daca n-ar fi mai bine sa fie uniti, in contextul agresivitatii Rusiei.

„Zilele trecute am sarbatorit 97 de ani de la unirea Basarabiei cu Romania. Astazi suntem doua state independente, dar noi nu am stabilit acest lucru niciodata, ci a fost hotarat de doi criminali – Stalin si Hitler si consfintit de Molotov si Ribbentrop. Oare cat timp vom continua sa traim cum au decis Stalin si Hitler? Luand in considerare agresivitatea Rusiei din ultimii 2 ani, poate cel mai bun lucru pentru romanii de pe cele doua maluri ale Prutului este sa fie impreuna, uniti? Este o intrebare pe care trebuie sa ne-o punem. Poate nu este momentul potrivit sa cutezam a gandi la unirea dintre cele doua tari. Dar cu certitudine este momentul sa ne gandim la alternative”, a declarat, joi, fostul presedinte Traian Basescu, aflat in vizita la Chisinau, relateaza Ziarul de Garda, citat de Mediafax.

Fostul sef al statului a precizat ca mai exista si solutia de a merge impreuna in Uniunea Europeana. „Trebuie sa ne gandim care este solutia cea mai buna pentru garantarea propriei noastre securitati, luand in considerare evolutiile din regiunea Marii Negre, care a devenit in ultimul timp una dintre zonele cele mai tensionate din lume”, a spus Basescu.

Declaratiile au fost facute cu ocazia ceremoniei de acordare a Ordinului „Stefan cel Mare”.

Presedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, i-a inmanat, joi, la Resedinta de stat, lui Traian Basescu Ordinul „Stefan cel Mare”, „in semn de profunda gratitudine pentru contributia sa deosebita la promovarea stabilitatii, securitatii si democratiei in regiune si pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova in procesul de formare a cadrelor din domeniile apararii, securitatii si asigurarii ordinii publice”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: