Basescu, despre atentate: „Iata efectele NESABUINTEI liderilor UE in fata migratiei necontrolate”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat marti ca era „logic” ca odata cu „valul migrator islamist” organizatiile teroriste sa isi transfere cat mai multi adepti in Europa, mentionand ca nu liderii politici europeni vor plati „factura nesabuintei”, ci cetateni europeni nevinovati.

„In Siria, in Irak, in Afganistan sau in Yemen, gruparile teroriste islamiste sunt atacate de armate regulate, trupe speciale si forte aeriene ale NATO, Federatiei Ruse, Iranului sau ale Arabiei Saudite cu riscul major de a fi decimate. Era logic ca, odata cu valul migrator islamist, organizatiile teroriste sa-si transfere adepti cat mai multi la loc sigur, in Europa, unde fac ce stiu cel mai bine: UCID. Aici nu-i bombardeaza nici aviatiile aliate, nici armatele regulate nu pot fi desfasurate, nici trupele speciale nu pot actiona ca in teatrele de razboi, iar guvernele nu-si pot permite generalizarea introducerii starii de urgenta, transformand Europa intr-un Afganistan, pentru ca si-ar recunoaste eroarea fatala in abordarea fenomenului migratiei necontrolate”, a scris Basescu, marti, pe Facebook.

El a adaugat ca aceia care vor plati „factura nesabuintei” sunt cetatenii europeni nevinovati.

„Dramatic este ca nu liderii politici europeni, de altfel foarte bine paziti, vor plati factura nesabuintei, ci cetateni europeni nevinovati. Este clar ca fortele de securitate nu pot asigura viata cetatenilor europeni”, a sustinut Basescu.

Autobuzele, troleibuzele, tramvaiele si metroul nu mai circula marti in Bruxelles si toate garile mari sunt inchise dupa seria de explozii de la aeroportul Zaventem si din cel putin o statie de metrou, informeaza AFP si Reuters.

Centrul belgian pentru situatii de criza a cerut populatiei sa ramana ‘acolo unde se afla’.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: