Basescu, despre lista comuna PSD-PNL: „Nu este vot liber, este vot calculat. Se rupe sufletul in mine sa-i vad comasati pe Boc si Blaga pe liste comune cu PSD”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a avut o reactie ironica, miercuri seara, fata de decizia PSD si PNL de a candida pe o lista comuna la europarlamentare. „Sa ai candidati comuni intre PNL, in care este Boc, Blaga, Falca si multi altii, cu PSD mi se pare ireal”, a subliniat Basescu.

„Nu as discuta despre legalitate, las specialisii de la CCR sa se pronunte. Va rog sa ma credeti ca, gandindu-ma la Boc, Blaga, Falca, se rupe sufletul in mine sa-i vad comasati pe liste comune cu PSD. Asta e viata si politica.

Este pacat ca ne jucam de-a democratia. Are multe jocuri care se pot face, dar are si rigori. Alegerea presedintelui, alegerea parlamentarilor, primarilor, inseamna elemente de rigoare, care sa nu se amesteci. Ce intelege electoratul care merge la locale si europarlamentare…

Nu cred ca alegerile astea au ceva moral in ele, au doar interese. Nu este vot liber, este vot calculat. Romanii vor fi dusi intr-un sistem politic astfel incat nimic sa nu se schimbe. Dar se va schimba.

Sa ai candidati comuni intre PNL, in care este Boc, Blaga, Falca si multi altii, cu PSD mi se pare ireal. Mi se pare ca nu e posibil sa ai liste comune”, a declarat Traian Basescu, la Realitatea PLUS.

Presedintele PSD Bucuresti, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, ca a votat ca alegerile europarlamentare sa fie comasate cu cele locale, iar PSD si PNL sa aiba liste comune la alegerile europarlamentare.

„Am luat si eu cuvantul si le-am transmis colegilor ca sunt intru totul de acord si am si votat ca alegerile sa fie comasate si sa avem liste comune la alegerile europarlamentare cu PNL. Asta s-a discutat in special si s-a votat alaturi de calendarul de alegeri”, a afirmat Firea, dupa sedinta conducerii PSD care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Ea a mentionat ca nu s-a discutat punctual despre candidatii la Primaria Capitalei si la cele sase sectoare.

„In Bucuresti se va lua o decizie zilele urmatoare. Important este ca ceea ce se intampla acum in Bucuresti sa nu se mai repete, iar domnul primar actual sa plece catre o alta activitate, dar pentru asta trebuie sa avem cel mai bun candidat din partea noastra. PSD Bucuresti face propuneri si se iau decizii, dar pentru ca Bucurestiul este capitala Romaniei a intrat in negocierea nationala, ceea ce nu este un lucru rau. (…) La nivel de sectoare concluzia a fost de a sustine colegii nostri de la sectoarele 3, 4, 5 si 6, fiind aliatul nostru PNL, aici presedintele de la Sectorul 6, Gabriel Mutu, urmand sa anunte saptamana viitoare daca doreste sa se implice in alegeri si sa candideze, (…) ca vom avea candidat comun pentru Sectorul 1, pentru Sectorul 2 si vom discuta si despre Capitala saptamana viitoare”, a explicat Gabriela Firea.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: