Basescu, dezvaluiri in premiera. A blocat o afacere grea a Frantei cu Rusia si a spus „niet” unei solicitari venite din partea SUA

politica

Fostul presedinte Traian Basescu face dezvaluiri surprinzatoare in contextul scandalului declansat de Liviu Dragnea in legatura cu mutarea ambasadei Romaniei de la Tel Aviv la Ierusalim. Basescu spune ca s-a opus solicitarii SUA ca Romania sa recunoasca independenta Kosovo.

Intr-un comentariu postat pe pagina sa de Facebook, Basescu a fost intrebat daca ar fi spus „niet” in cazul in care in mandatul sau guvernul ar fi adoptat o hotarare de mutare a ambasadei Romaniei la Ierusalim. In raspuns, fostul presedinte a dezvaluit ca s-a opus mai multor intiative, atat ale Frantei cat si ale Statelor Unite.

„Categoric da, la fel cum am spus „niet” retragerii trupelor din Irak atunci cand a anuntat-o Tariceanu, la fel cum am spus „niet” cand Corlatean a vrut sa inchida ambasada de la Damasc, la fel cum am spus „niet”atunci cand SUA ne-a cerut sa recunoastem independenta Kosovo, la fel cum am spus „niet” atunci cand Sarcozi a vrut ca Franta sa vanda nave tip Mistral Federatiei Ruse, la fel cum am spus „niet” atunci cand Sarcozi a vrut sa decidem atacarea Libiei etc, etc. Eu am aparat tot timpul interesele Romaniei, pentru ca asta era treaba mea”, a spus Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,


loading...

Comentarii: