Basescu, din nou in razboi cu Antena 3 si RTV: „Vedeti ce mult ne deosebim?”

politica

Traian Basescu a publicat un nou mesaj pe Facebook in care tine sa se diferentieze de Antena 3 si RTV in ce priveste pozitiile sale recente privind actiunile justitiei.

„Antenistii turnatorului Felix si RTV-vistii mai tinarului coleg de arme al lui Felix, Sebastian Ghita, falsifica adevarul, incercind sa puna semnul egal intre pozitiile lor traditionale de denigrare a justitiei si pozitiile mele care vizeaza respectarea drepturilor omului de catre justitie.

In timp ce voi aparati de ani de zile infractori anchetati in libertate si condamnati definitiv, eu incerc sa conving publicul ca, deasupra dorintei legitime de a-i vedea pedepsiti pe corupti, trebuie asezat, pina la condamnare, dreptul omului, indiferent cine este el, la demnitate, libertate si aparare.

Zece ani, eu am luptat cu toata clasa politica pentru a proteja justitia, iar voi ati luptat zece ani impotriva mea, pentru a zadarnici proiectul justitiei independente”, a scris Traian Basescu.

El a specificat ca vrea continuarea MCV pentru o „justitie eficienta”

„Dar nu voi accepta niciodata, pentru nimeni, ideea ca oamenii sunt intemnitati inainte de a fi judecati (daca nu distrug probe si nu au ucis…), intelegind eu ca, de citeva luni, arestul preventiv este utilizat, nedeclarat, ca mijloc de presiune psihica pentru a-l face pe inculpat sa accepte ca ‘a facut ce nu a facut’, in speranta ca va fi pus in libertate.

Voi, cu siguranta, ati accepta orice ticalosie a justitiei daca aceasta ar fi indreptata impotriva acelora pe care turnatorul Felix si urmasul sau, Sebastian Ghita, i-ar considera adversari.

Eu vreau sa continue MCV-ul pina cind vom avea o justitie eficienta, sobra si decenta, iar voi vreti o justitie spectacol de televiziune, care sa nu va atinga stapinii, dar pe care s-o aduceti ca pe Ponta sau ca pe liberali la raport in fata raspopitului sau a mascariciului antenist. Vedeti ce mult ne deosebim, ‘simpatici’ antenisti + rtv-isti?”, a mai spus fostul presedinte.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: