politica

Basescu distruge scenariul anti-Kovesi chiar la Ghita TV: „Hai sa ii invinuim pe cei care au indraznit sa il aduca pe Popa, care a participat la furtul banilor a 300.000 de romani”

Fostul presedinte Traian Basescu a dat detalii, duminica seara, la Romania TV despre modul in care Nicolae Popa a fost adus in tara din Indonezia. „S-a creat o atmosfera, hai sa ii invinuim pe cei care au indraznit sa il aduca pe Popa care a participat la furtul banilor a 300.000 de romani”, a declarat Basescu.

„Am vazut posturi care arata fotografii de la ambasada Indoneziei cu delegatia condusa de doamna Kovesi. (…) Problema aducerii in tara a lui Nicolae Popa nu a fost foarte simpla pentru ca nu a fost semnalata de Interpol, ci de un serviciu partener, care functiona si pe teritoriul Indoneziei. A informat SRI, chiar i-a intrebat daca Romania e interesata de aducerea in tara, SRI a confirmat interesul (…) Am discutat cu presedintele Indoneziei si l-am rugat sa trateze cu celeritate cazul Popa. Apoi la un summit i-am dat doamnei Kovesi o scrisoare sa i-o dea presedintelui. Scrisoarea a mers sigilata si nu i-am aratat continutul doamnei Kovesi, dar cred ca i-am dat delegatiei o copie ca sa stie ca baza de discutie”, a declarat Traian Basescu, la Romania TV, citat de Mediafax.

Fostul presedinte spune ca a fost informat imediat si nu intelege de ce acum sunt acuzati cei care l-au adus in tara pe Nicolae Popa.

„M-au informat imediat ce a avut informatia (n.r.: SRI). Sigur, atmosfera care s-a creat: hai sa ii invinuim pe cei care au indraznit sa il aduca pe Popa care a participat la furtul banilor a 300.000 de romani. In cele doua mandate ale mele am considerat ca e un afront adus statului, atunci cand un om se sustrage punerii in aplicare a unei hotarari definitive si in afara de statele unde erau cei protejati, in Ungaria, de exemplu, acolo nu puteai sa te bagi, dar cei care erau solitari, pe cont propriu, a fost o politica a mea sa cer statului sa ii aduca, pentru ca sunt legi care trebuie puse in aplicare”, a mai spus Basescu.

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca nu a stiut niciodata cu ce a fost adus in tara Nicolae Popa, iar daca se probeaza ca Laura Codruta Kovesi a cerut bani de la Sebastian Ghita pentru extradare, atunci va trebui sa raspunda.

„Niciodata nu m-a interesat cu ce vine (n.r.: Popa). Am aflat in dezbaterea publica. Pentru mine era important ca justitia sa se infaptuiasca, in rest erau detalii cu ce vine”, a declarat Traian Basescu, la Romania TV.

Basescu afirma ca fostul procuror sef al DNA trebuie sa raspunda daca se demonstreaza ca a luat bani de la Sebastian Ghita.

„Am aflat ca ea fost o operatiune de imagine pentru mine, de la Chiriaci si Abrahami. Tineam asa mult la imaginea mea ca am anuntat reduceri de salarii cu cateva luni inainte. Cred ca a fost o suprapunere de activitati, nu vreau sa o acopar (n.r.: pe Kovesi). Daca se probeaza ca a cerut bani de la Ghita, a facut cea mai mare eroare si va trebui sa raspunda”, a mai spus fostul presedinte.

„Eu am fost informat cand a sosit odata cu presa ca a sosit noaptea. Am aflat dimineata ca a sosit in tara. Comunicatul a fost dat de IGPR sau de MAI. Nu mai stiu. De politie. Si-a asumat aducerea lui in tara. Au fost doua actiuni suprapuse”, a afirmat Basescu.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

ELCEN: „Falimentul RADET este rezultatul exclusiv al deciziilor gresite luate de Gabriela Firea in timpul mandatului sau de primar general”

Electrocentrale Bucuresti S.A. (ELCEN), companie aflata in sublordinea Ministerului Energiei, a transmis un comunicat de…

5 minute ago

Intarziere la aeroportul din Munchen. Activistii Last Generation s-au lipit de o pista

Aeroportul din Munchen a fost inchis pentru scurt timp sambata devreme, dupa ce activistii pentru…

17 minute ago

Chinezii se lauda ca ar fi inventat o baterie auto care se poate incarca in doar zece minute, asigurand o autonomie de aproape o mie de kilometri

Cercetatorii chinezi sustin ca ar fi dezvoltat o baterie auto revolutionara care se poate incarca…

20 de minute ago

Colectia de monede a unui magnat danez al untului va fi pusa in vanzare dupa ce a fost sigilata timp de 100 de ani

La o suta de ani dupa moartea posesorului, colectia de monede a unui magnat danez…

34 de minute ago

Blestemul moldovenilor: coloana oficiala cu care Marcel Ciolacu se deplasa la Iasi a ramas blocata in trafic, pe fondul lipsei de autostrazi

Premierul Marcel Ciolacu a simtit ieri pe propria piele lipsa de investitii in infrastructura rutiera.…

35 de minute ago

Balotesti: Un barbat s-a urcat pe o antena de telefonie si a amenintat ca isi va face rau

Un barbat s-a urcat vineri seara pe o antena de telefonie din Balotesti, amenintand ca…

41 de minute ago