Basescu: „Garantez ca au patruns retele de jihadisti in UE. Sa fie doar 50, e SUFICIENT”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, vineri seara, la B1 TV, ca primirea refugiatilor este un aspect extrem de periculos pentru ca nu exista niciun mecanism de triere a acestora si are convingerea ca deja s-au infiltrat un numar important de simpatizanti ai ISIS. Mai mult, presedintele cosnidera ca nu trebuie sa primim imigranti deoarece Romania se confrunta oricum cu un numar de imigranti, iar mecanismul pe care l-a stabilit functioneaza.

”E o chestiune de securitate si cine ia in joaca acest aspect va plati scump pe termen mediu si lung pentru ca n-o sa le schimbe nimeni obiceiurile extremistilor. Daca cineva are curaj sa spuna ca in acest val urias noi nu avem extremisti musulmani eu l-as saluta si l-as pupa pe frunte. Vreau sa aud pe cienva sa spuna ca sunt atat de bine selectati incat nu sunt jihadisti. Eu garantez pe instinct ca au patruns retele in UE odata cu ei. In Arabia Saudita nu primesc de-ai lor doar au spus ca vor construi 200 de moschei. Eu nu exclud posibilitatea ca sefi de stat din lumea musulmana chiar sa vrea un proces rapid de islamizare a unei parti macar din Europa. Se vor confrunta, sa zicem, culturile, dar in Europa ne confruntam cu vorbe. Ei se confrunta cu bombe. Pentru Allah ei se autodetoneaza”, a declarat fostul presedinte al Romaniei.

”Doar daca as fi copil as spune ca avem la portile Europei un control atat de tare ca sunt indepartati jihadistii. Nici macar nu-i stim pe toti ii stim doar pe lideri. Avem deja declaratia ISIS ca 4000 de militanti de-ai lor sunt in Europa. Sa spunem ca au patruns doar 50. E suficient pentru ca sunt antrenati sa ucida. Noi avem alta cultura, cea a intelegerii”, a mai sustinut Traian Basescu.

”Sunt impresionat de imaginile pe care le dam, ba chiar ma socheaza si elementele de brutalitate. Acel politist macedonean are si el limitele lui si are o misiune data de guvern. Si e lipsa respectului pentru autoritati evidenta la oamenii astia or eu raman la pozitia mea. Eu cred ca Romania nu are motiv nici obligatie si nicio lege a UE nu o obliga sa particiope la impartirea de suflete. In plus, are argumentul Constitutiei. Poate veni orice avocat sa spuna ca exagerez ca populatie inseamna altceva pentru fiecare, dar sunt state precum Monaco sau Luxemburg care au o populatie mica”, a mai spus Basescu, citat de b1.ro.

”Avem si aceasta pavaza pe care o putem utiliza. Romania a avut propriul sistem de azil si de emigratie si a acceptat un sistem in ultimii zece ani, care viza atent orice aprobare de stabilire pe toritorioul Romaniei. Cred ca avem in medie cam 1 000 de cetateni musulmani carora le dam cetatenie romana, fac o aproximare grosiera, si e un proces foarte atent chiar si la familiile mixte, unde femeia e de regula cetatean roman si stau si chiar 10 ani sub supraveghere sa se vada ca nu au niciun narav pacatos. Dar avem imigrantia noastra, dincolo de cetatenii arabi”.

”Anul 2014 – in Romania s-au stabilit 4 645 din care 3748 din Ucraina si 897 din Republica Moldova. Emigratia care s-a si stabilit. Eu am propria mea imigratie nu am nevoie sa-mi trimita Juncker altii. In ultimii sase ani in Romania s-au stabilit 21 7197 de cetateni numai din cele doua state.

Am o politica. Stiu ce vreau de la emigatie. Eu am propriiile mele probleme si nu mi-e usor sa primesc acest numar in 6 ani. Nu vad de ce Romania se angajeaza pentru ca angajamentul Germaniei si Suediei e vital pentru existenta lor, pentru prosperitatea lor. Germania pierde pana in 2 030 sase milioane de lucrarori activi in momentul de fata. Sigur, Merkel nu spune de ce primeste. Dar ii primeste pentru ca Germania are o natalitate negativa”, a mai mentionat Basescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: