Basescu ii TROSNESTE pe Gabriela Firea si Oreste: „Stiu ce spun”

politica

Traian Basescu a auzat-o luni pe Gabriela Firea ca a transferat sume imense din conturile Crescent in trustul lui Dan Voiculescu. Fostul presedinte s-a enervat ca a fost pus sub acuzare in dosarul in care este acuzat de Gabriela Firea ca a santajat-o.

„Cred ca dna Firea ar fi foarte bine sa aiba grija – nu e santaj, nu e amenintare – sa spuna public cati bani a transferat din Crescent in trustul lui Voiculescu.

Adica daca isi aduce aminte sa fi semnat vreo hartie prin care tot imprumuta asa, an de an, si nu platea inapoi, 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari de la Crescent si ii transfera intr-o companie care era in grupul dlui Voiculescu. Daca isi aduce aminte de lucrul asta, ar fi bine sa se spovedeasca public”, a declarat Traian Basescu, citat de ziare.com.

Acesta a mentiona ca organele statului „ar trebui sa se uite in Grivco sa vada cati bani au fost transferati de la Crescent in Grivco intre 2007 si 2011, cand dna Firea era administrator la o firma din grupul Grivco si dna Firea cu manuta domniei sale a semnat imprumuturi de 400.000 de euro si 1.800.000 de dolari pe care se pare ca uitat sa le dea inapoi”.

Fostul presedinte  a spus ca in acest caz este vorba de „o spalare de bani, un transfer din banii firmei Securitatii in firma Grivco„.

Traian Basescu a mentionat ca toate aceste informatii le are de la Oreste Teodorescu, prin intermediul Elenei Udrea.

„Am primit un biletel (…) primit de la dna Udrea. Era un ziarit, Oreste, care ceruse 10.000 de euro ca sa ii dea aceste documente. Dna Udrea mi le-a dat mie, ea mi le-a dat mie si eu le-am dat institutiilor statului. Udrea a refuzat sa plateasca si de-asta e suparat Oreste.

In orice caz, Oreste este un barbat care a sustras niste documente din grupul Grivco si le-a dat unui om din opozitie. Asa a scris el, 10.000 de euro, pe un biletel galben. E om cinstit, ca si dna Firea”, a precizat fostul presedinte.

In final el a tinut sa mentioneze ca „vorbeste un fost presedinte, care stie ce spune, pe parerologi lasati-i”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: