Basescu il ataca si el pe Nicusor Dan: „Pentru o astfel de inregistrare, nepotul meu a facut trei ani de inchisoare”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu, candidat la Primaria Capitalei din partea PMP, a afirmat marti ca nepotul sau a facut trei ani de inchisoare pentru o inregistrare de tipul celei care circula in spatiul public in cazul lui Nicusor Dan, sustinut de alianta USR PLUS si PNL pentru Primaria Bucuresti.

„Eu va spun un lucru simplu: pentru o astfel de inregistrare, nepotul meu a facut trei ani de inchisoare, pentru promisiune de trafic de influenta. Aici discutam de un trafic de influenta direct. Deci, asta e parerea mea”, a sustinut Basescu, intrebat la o conferinta de presa pe aceasta tema, citat de Agerpres.

Despre faptul ca i-a atribuit lui Nicusor Dan numele de „Nicusor ban”, Basescu a explicat ca „circula faptul ca de multe ori utilizeaza procesele, se spune, ca sa mai faca un ban pentru fundatie”.

Deputatul Nicusor Dan, sustinut de PNL si USR PLUS la Primaria Capitalei, a anuntat ca ii va intenta proces pentru calomnie primarului general, Gabriela Firea.

„Voi intenta proces civil pentru calomnie, pentru afirmatii calomnioase, primarului PSD in functie, Gabriela Firea, care a spus despre mine, explicit, ca am luat bani pentru a ajuta cetateni in diferite chestiuni. Este o afirmatie mincinoasa, pentru care va trebui sa raspunda. Eu inteleg ca ea nu poate sa conceapa ca cineva sa isi dedice 15 ani din viata ca sa apere niste principii si sa apere niste oameni impotriva abuzurilor autoritatilor – pentru principii. Si nu poate sa inteleaga – ca nu e in sistemul ei de valori – ca cineva poate sa doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauza, in cazul acesta pentru pre-campania unui candidat la Primaria Capitalei. Dar cand faci afirmatii mincinoase despre cineva, trebuie sa platesti, pentru ca eu am obligatia sa apar reputatia – si a mea, si a colegilor din Salvati Bucurestiul, care au facut munca voluntara 15 ani – si mai am obligatia sa apar spatiul public de dejectii revarsate de un contracandidat politic”, a declarat el in cadrul unei conferinte de presa.

Precizarile vin dupa ce primarul general l-a acuzat pe Nicusor Dan ca ar fi facut trafic de influenta si ca ar fi pus „presiune pe functionari din primarie pentru prietenul lui ‘interlopul Mitrache’, zis „Caine”.

„Nicusor Dan a si recunoscut ca s-a intalnit personal cu Mitrache, zis „Caine”, si sotia sa, si ca il sustine fatis sa ramana in cladirea imensa construita ilegal pe spatiu verde! Cu siguranta contra cost! Asa cum ne-a obisnuit sa apara in declaratia lui de avere ‘donatii’ din partea unor oameni de afaceri din imobiliare”, a scris edilul general pe Facebook.

Mai mult despre: ,

Comentarii: