Basescu il ataca violent pe ambasadorul SUA, Hans Klemm: „De aceea am refuzat sa merg la receptia de la Ambasada SUA”

news

Traian Basescu l-a atacat dur, miercuri, pe ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm. El l-a invinovatit pe Klemm ca o sustine in fruntea DNA pe Laura Codruta Kovesi.

Intr-o interventie la B1 TV, Basescu a declarat ca a refuzat sa mearga la receptia oferita cu ocazia zilei nationale a SUA la ambasada pentru ambasadorul o sustine pe Kovesi.

”De aia nici nu m-am dus la receptia de la Ambasada SUA. O invitatie semnata de Klemm nu onoreaza pe nimeni. O sa ii fie rusine cand o sa plece”, a declarat Basescu.

La sfarsitul anului trecut, Hans Klemm le-a explicat studentilor craioveni ca eforturile judiciare derulate de institutiile statului roman sunt un exemplu pentru tarile din Europa de Est.

„Tari precum Macedonia, Republica Moldova au venit in Romania pentru a obtine sfaturi despre cum sa lupte impotriva courptiei. Ieri, Suedia i-a acordat o distinctie importanta Laurei Codruta Kovesi pentru ce a realizat ca sef al DNA. Dar nu numai vecinii vostri, ci si alte tari vad lupta Romaniei impotriva coruptiei. DNA a pus oameni puternici in inchisoare, iar ei lupta impotriva DNA. Oameni amenintatori se intorc impotriva Codrutei Kovesi foarte dur. Lupta va trebui sa continue. Dar si alte lucruri pot fi facute in Romania pentru a preveni coruptia, iar Guvernul Ciolos a pus la punct o strategie anticoruptie foarte puternica”, a precizat Hans Klemm.

Reprezentantul SUA la Bucuresti a mai spus ca performantele economice ale Romaniei se datoreaza si luptei anticoruptie.

„Romania are acum cea mai mare crestere economica din UE ca rezultat al mediului propice creat pentru dezvoltarea investitiilor si oportunitatile care exista pentru oamenii de afaceri ca sa investeasca, lupta impotriva coruptiei, toate acestea sunt recunoscute de SUA. Succesul de astazi al Romaniei nu il vezi oriunde”, a mai spus Hans Klemm.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: