Basescu: „Iohannis sa-i spuna lui Erdogan ca nu avem nevoie de MOSCHEI”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, miercuri, ca spera ca, in cursul vizitei in Turcia, presedintele Klaus Iohannis sa rezolve doua probleme, respectiv sa nu accepte construirea unei mari moschei in Romania si sa se redeschida accesul carnii de oaie romanesti pe piata din Turcia.

„La vizita asta sper ca doua lucruri sa rezolve domnul Iohannis. Unu, sa lamureasca faptul ca in Romania nu se pot construi moschei pentru ca avem atat cat ne trebuie pentru comunitatea noastra”, a declarat, miercuri, la Adevarul Live, Traian Basescu, precizand ca „slabiciunea” europenilor de a accepta constructii de moschei finantate, de multe ori, de Arabia Saudita, Iran sau alte state musulmane a dus la aparitia unor lideri care „propovaduiesc Islamismul radical”.

O alta problema pe care Basescu spera ca presedintele Klaus Iohannis sa o rezolve in cursul vizitei in Turcia este legata de redeschiderea accesul carnii de oaie romanesti pe piata turca.

„La contrapartida cu pozitia Romaniei, de a sustine eliminarea vizelor pentru cetatenii turci in UE, unde poate are dreptul la un veto Romania, trebuie redeschis accesul carnii de oaie romanesti pe piata turca. Avem o mare problema cu Turcia, iar Romania este un mare producator de oi nu numai cu vanzarea pe piata turca a carnii de oaie romanesti, urmare a unui incident care s-a petrecut cu multi ani in urma – o problema de calitate – si tranzitul este limitat. Ca sa ajunga cu oile in Iordania, Siria, Irac camioanele romanesti, navele care incarca din Romania trebuie sa ocoleasca Turcia”, a aratat Basescu.

Presedintele Klaus Iohannis se afla intr-o vizita de stat in Turcia.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: