„Basescu poate castiga al treilea mandat de primar al Capitalei”. PMP, joc periculos, care ofera sanse nesperate Gabrielei Firea

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat miercuri la RFI ca Traian Basescu are capacitatea de a mobiliza un numar suficient de cetateni, pentru a primi cel de-al treilea mandat de primar al Capitalei. El precizeaza ca partidul ia in calcul o asemenea candidatura, daca partidele de dreapta nu vor ajunge la un consens in ceea ce priveste desemnarea unei liste de candidati comuni in primul rand pentru Consiliul General.

”Noi am spus de anul trecut, daca vrem in mod real sa se schimbe administratia in Bucuresti, incepand cu primarul general si primarii de sectoare, avem nevoie de candidati unici (…). USR ne-a transmis aproape oficial ca nu doreste sa existe liste comune pentru Consiliul General”, a declarat Tomac.

Liderul PMP atrage atentia ca PSD-ul ar avea de castigat din risipa voturilor dreptei: ”Avand in vedere ca pana la aceasta ora atat USR, cat si PNL si-au anuntat deja candidatii pentru anumite sectoare, sectoare unde PMP are candidati mai buni decat PNL si USR, verificati in sondaje, in mod evident ca si pe noi ca partid politic ne vor impinge sa mergem pe cont propriu si noi avem variante si pentru Primaria Capitalei si pentru sectoare, insa nu cred ca in felul acesta putem schimba viata in Bucuresti, pentru ca evident va avea de castigat din aceasta risipa a voturilor doar PSD-ul”.

”Discutiile vor continua in aceste zile, dar daca nu vom ajunge la un numitor comun in ceea ce priveste desemnarea unei liste de candidati comuni pentru Consiliul General, in primul rand, pentru ca aici se pare ca poate exista un consens pentru a-l sustine toate partidele pe domnul Nicusor Dan, inutil este sa mai avansam discutiile pentru celelalte proiecte, aici este marea problema. In caz contrar, eu va pot spune cat se poate de direct ca da, luam in calcul si o asemenea candidatura, pentru ca domnul presedinte a fost cel care a creat tramvaiul 41, a fost cel care a creat Podul Basarab, a modernizat din punct de vedere al infrastructurii tot orasul si are experienta necesara si autoritatea necesara pentru a veni in fata bucurestenilor si a le explica viziunea domniei sale legata de oras si capacitatea de a mobiliza un numar suficient de cetateni, pentru a primi cel de-al treilea mandat”, a mai spus Tomac.

La remarca jurnalistului ca intr-un asemenea scenariu, PMP i-ar da o mana de ajutor Gabrielei Firea, eurodeputatul a raspuns: ”Nu, presedintele daca va intra in aceasta competitie, va intra doar cu gandul de a o castiga si are capacitatea de a explica si de a mobiliza suficienti cetateni care sa-i acorde increderea”.

Eugen Tomac spune ca Traian Basescu ”sta foarte bine” in sondaje, dar se fereste sa ofere un procent concret: ”Din ultimele sondaje pe care le-am studiat, sta foarte bine, in conditiile in care nu si-a exprimat niciodata intentia de a intra in aceasta competitie. Foarte multe procente, nu as intra in detalii, dar va asigur ca presedintele Basescu are un capital politic consistent pe chestiuni ce tin de administratia publica locala”.

Consilierii PMP au votat pana acum constant in Consiliul General alaturi de cei ai PSD, asigurandu-i astfel majoritatea Gabrielei Firea.

Mai mult despre: ,


Comentarii: