Basescu si Tariceanu, condamnati la pachet de Inspectia Judiciara

politica

Inspectia Judiciara a apreciat luni ca declaratii ale fostului presedinte Traian Basescu, ale deputatului Elena Udrea, ale presedintelui Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si ale senatorului Daniel Savu, lansate in spatiul public, sunt de natura sa aduca atingere independentei sistemului judiciar, scrie Agerpres.

„Declaratiile facute de Traian Basescu, fost presedinte al Romaniei, si de catre Elena Udrea, deputat in Parlamentul Romaniei, in cazul mai multor aparitii televizate, sunt de natura sa produca un impact negativ asupra sistemului judiciar, au adus atingere independentei procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie si independentei sistemului judiciar in ansamblul sau”, se arata in raportul Inspectiei Judiciare.

De asemenea, Inspectia Judiciara considera ca afirmatiile asumate institutional de catre presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, un document intitulat — „Apel catre parlamentari”, precum si in dezbaterea mediatica subsecventa acestuia „au adus atingere independentei justitiei in ansamblul sau”.

Presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, a facut apel, in octombrie, la parlamentarii din ambele Camere „sa refuze a se mai pronunta in vreun fel pana la finalul legislaturii asupra cererilor venite de la DNA”.

Totodata, inspectorii judiciari au apreciat ca afirmatiile emise in spatiul public de catre senatorul Daniel Savu „sunt de natura a aduce atingere independentei, prestigiului si credibilitatii justitiei”.

Senatorul prahovean Daniel Savu a postat recent pe blogul sau o serie de date cu privire la Mircea Negulescu, unul dintre procurorii care instrumenteaza dosarul Ponta-Ghita-Blair.

Astfel, Savu arata, printre altele, in postarea sa, ca Negulescu ar folosi, ca metode de lucru, „santajul asumat si relatii imorale cu martorii sau denuntatorii din dosare”, exemplificand aceasta prin intermediul unei inregistrari audio.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: