Basescu spune lucrurilor pe nume: „UDMR este vinovata de ce s-a intamplat la Ditrau. Kelemen Hunor este un radical”

politica

Fostul presedinte Traian Basescu a declarat, duminica, la B1 TV, ca de scandalul de la Ditrau este vinovat UDMR-ul, acesta fiind rezultatul politicii partidului.

”Din observatiile mele ca om politic la varf, fost presedintele, legat de Ungaria va pot spune ca sunt un popor complexat, iar complexele ii fac sa nu-i suporte pe altcineva langa ei. Iar ceea ce s-a intamplat la Ditrau nu este rezultatul nici al presei finantate de Viktor Orban, nici al Fidesz-ului (partid politic parlamentar de centru-dreapta din Ungaria, n.r.), nici al Jobbik-ului (partid politic de dreapta sau extrema dreapta din Ungaria, n.r.), ci este rezultatul politicii UDMR”, a declarat Traian Basescu.

Acesta a adaugat ca si romanii primesc acelasi tratament in acea zona a tarii.

”Vreau sa va fie foarte clar, tratamentul pe care l-ati vazut la cei doi sri lankezi este tratamentul care se aplica romanilor de catre minoritarii maghiari din administratie. Deci, acelasi tratament se aplica romanilor. Iar radicalizarea populatiei a fost stimulata de cand la conducere UDMR-ului a venit Kelemen Hunor, care este un antiroman convins. Marko Bela a fost intelept. Kelemen Hunor este un radical care uraste romanii, uraste sarbatorile romanesti”, a mai declarat Basescu.

Legat de declaratia conform careia cetatenii din Ditrau nu mananca paine din mainile unor oameni cu culoarea pielii inchisa, Traian Basescu considera ca asta ”arata cat sunt de deformati de politica UDMR-ului”.

”Daca UDMR-ul ducea o politica inteleapta, nu avea nici-un efect politica Fidesz-ului sau a Jobbik-lui sau a presei finantata de la Budapesta. UDMR-ul s-a aplecat, a devenit un vasal al extremismului maghiar”, a spus fostul presedinte.

Mai mult despre: , ,


Comentarii: