Basescu are un proiect care strica aranjamentele baietilor destepti de la licitatii

news

Senatorul PMP Traian Basescu a declarat ca saptamana viitoare va depune un proiect de lege care prevede ca firmele care castiga licitatii in lucrari de infrastructura sa nu poata subcontracta decat lucrari secundare.

„Constructorii nostri au fost decimati pe de o parte de DNA, care nu s-a dus numai pe om, s-a dus si pe firma si a facut-o zob, dar au mai fost decimati de o legislatie si eu, saptamana viitoare, imi propun sa depun o initiativa legislativa, care nu contravine normelor Uniunii Europene, in care firmele care castiga licitatii in lucrari de infrastructura, cai ferate, autostrazi, regularizari de rauri, deci licitatii mari, sa nu poata sa subcontracteze decat lucrari secundare. La o autostrada, foarte bine, ai castigat tu, Strabag, dar nu poti sa iei romani la care sa le dai 20 de dolari pe zi, cand tu iei 100 de dolari pe zi. Daca ai castigat tu, Strabag, fa-o tu. Si asta a fost un factor de distrugere a constructorilor romani”, a spus Basescu la B1 TV.

El a adaugat ca firme care castigau licitatii de sute de milioane de euro ii subcontractau „pe amaratii astia” la preturi foarte mici, de unde a venit si calitatea slaba a multora dintre lucrari.

„Le-au dat preturi foarte mici, astia, ca sa nu isi piarda muncitorii, le-au acceptat la preturi cu care nici nu puteau trai, au utilizat materiale de proasta calitate si acum vedem care sunt efectele. M-am uitat in legislatia europeana, daca ai castigat licitatia, nu ai dreptul sa contractezi decat lucrari secundare de genul faci WC-urile pe langa autostrada, faci iluminatul pentru autostrada si pentru stiu eu ce trecere”, a afirmat el.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: