Basescu, urmarit PENAL pentru spalare de bani. Cum a vandut un teren si un Mercedes

politica

Traian Basescu a anuntat, miercuri, ca este suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002.

Parchetul a intocmit dosarul de la o sesizare din 2014 a Grupului pentru Investigatii Politice (GIP), condus de Mugur Ciuvica, si se bazeaza pe acuzatiile unor martori, inscrisuri bancare si rapoarte ale Oficiului de combatere a spalarii banilor.

„Printr-o adresa a ICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica”, scrie pe Facebook Traian Basescu.

Fostul presedinte a tinut sa precizeze ca nu a fost inca citat la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

„Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz”, a subliniat Traian Basescu.

Surse judiciare citate de News.ro sustin ca Traian Basescu a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani in dosarul privind un teren din cartierul Primaverii din Capitala pe care fostul presedinte l-ar fi obtinut cand era primar al Capitalei si i l-ar fi vandut omului de afaceri Costel Casuneanu.

Sursele citate afirma ca dosarul a fost in urma cu mai multi ani in ancheta procurorilor Sectiei de urmarire penala si criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (PICCJ), dar ulterior, dupa cercetari, a fost inchis.

In urma unor informatii venite de la Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor, dosarul a fost redeschis, fiind vizati atat Traian Basescu, cat si Costel Casuneanu, context in care au fost audiate numeroase persoane, au precizat sursele citate.

„In urma cu aproximativ doi ani, ONPCSB a remis un raport PICCJ pe baza caruia procurorii au stabilit ca poate fi redeschisa urmarirea penala in acest caz, pe numele celor doi”, au precizat sursele citate.

De asemenea, Traian Basescu este vizat in acest dosar si de o fapta de spalare de bani in ceea ce priveste modalitatea de achizitionare a unui autoturism Mercedes 500. Potrivit surselor citate, Basescu ar fi cumparat la un pret foarte mic si imediat ar fi vandut la un pret foarte mare acest autoturism de lux.

„Mai precis, Traian Basescu a cumparat o masina de lux Mercedes 500 SEL de la omul de afaceri. la un pret foarte mic, infim. Apoi a vandut aceasta masina aceluiasi om de afaceri, iar acesta din urma a oferit un pret marit exagerat”, au mai aratat sursele citate.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: