„Bastarzilor, aveti grija la spate, nu mai sunteti in siguranta, cainilor. Niciunul dintre voi”. Afise in Italia impotriva a trei romani

news

Italieni din Tagliacozzo, in provincia Aquila, au postat zeci de afise in localitate pe care apar pozele a trei romani acuzati de hotie. „Bastarzilor, sunteti multi, dar aici comandam noi!”, este mesajul postat pe afise. Romanii vor fi judecati pe 13 martie anul viitor.

Romanii sunt Rosca Mihaita, de 24 de ani, si de Ionut Nandu Mastahac, de 27 si Pelin Mihai, de 25 de ani, care a fost arestat pentru ultraj.

In 13 iunie 2015, inculpatii, dupa ce au comis un furt la o benzinarie, dar au dat la mica distanta de militarii de la unitatea din Tagliacozzo care ii asteptau.

Dupa ce au inteles ca au fost descoperiti, unul dintre ei a fugit pe camp aruncand tigarile furate de la benzinarie, insa a fost prins la scurt timp dupa langa locuinta sa, iar celalalt a fugit cu masina cateva sute de metri, insa perimetrul de supraveghere instituit nu i-a permis sa mearga mai departe.

In urma perchezitiilor la domiciliu efectuate de carabinieri a reiesit ca aceleasi persoane au furat si din alte magazine din zona. Au fost gasite si doua pistoale, dintre care unul cu aer comprimat, si diferite bunuri cu provenienta ilicita. Impotriva lor, atunci, au fost lipite in oras afise cu caracter xenofob cu fotografiile lor.

Orasul a fost impanzit cu afise cu fetele lor. ”Bastarzilor, sunteti multi, dar aici comandam noi! Aveti grija la spate, nu mai sunteti in siguranta, cainilor. Niciunul dintre voi. O masina furata, o persoana molestata, un magazin distrus, nu veti mai avea pace in aceasta tara: -3”, sunt frazele de pe fluturasul care ii ia in vizor pe cei trei romani arestati de carabinieri, scrie Gazeta Romaneasca.

hoti

Rezidentii, din cauza furturilor frecvente, organizasera ronduri nocturne. Si arestarea romanilor a fost vazuta ca o eliberare. Circa zece cetateni s-au strans la cazarma din Tagliacozzo pentru a-i aplauda pe carabinieri si a striga insulte contra arestatilor.

Carabinierii de la unitatea locala au deschis o ancheta pentru a descoperi autorii fluturasilor, pentru infractiunile de instigare la ura rasiala si amenintare, dar deocamdata nu au fost gasiti.

”Cetatenii nu se pot substitui magistraturii – a comentat avocatul celor trei romani, Luca Motta – insa trebuie sa aiba incredere in actiunea sa si sa creada in munca fortelor de ordine, care in ultimele luni au efectuat zeci de arestari pentru acest tip de infractiuni”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: , ,

Comentarii: