Bataie de joc. EMINESCU, cercetat de tamplari, electricieni si maestri de lumini

news

La ”Memorialul Ipotesti – Centrul de Studii Mihai Eminescu” nu exista niciun cercetator, in schimb sunt o multime de sefi si de rude ale sefilor din Consiliul Judetean Botosani, precum si multi oameni cu pregatire tehnica.

In organigrama centrului de „studii” de la Ipotesti se afla un singur cercetator, post care a ramas neocupat. In schimb, sunt alti 38 de angajati care nu par a avea prea multe de a face cu activitatea stiintifica: maestru sunet lumini, operator date, secretar dactilograf, tamplar, peisagist, mecanic, electrician.

Memorialul de la Ipotesti mai are un director executiv, in persoana economistului Miluta Jijiie si un director adjunct, Daniel Tupilus, un inginer ajuns sef la cultura dupa ce tatal sau a devenit consilier judetean. In total, din 38 de posturi prevazute in organigrama, cinci 5 sunt de sefi, ceea ce inseamna, la un simplu calcul, ca la fiecare sapte-opt angajati exista cate un sef, mentioneaza Botosaneanul.

Directorul institutiei sustine ca incearca de doi ani de zile sa angajeze un cercetator si in ciuda faptul ca salariul ar fi motivant, undeva in jurul a 3.000 de lei, nu exista concurenti.

”Si inainte tot un singur post era, iar un post de muezeograf l-am transformat in post de sef birou muzeografie poate prind un om care sa faca si cercetare si cu cercetatorul sa fac doi”, a declarat directorul Jijiie.

Potrivit acestuia, inainte de a prelua conducerea institutiei, fostul manager  indeplinea si rolul de cercetator si, in plus, semnase contracte de colaborare cu alti doi cercetatori, care insa veneau o data pe an la Memorialul Ipotesti.

In urma cu trei ani a mai fost un alt scandal la Memorialul Ipotesti, dupa ce Ana Lesko a tinut sa se pozeze intr-o tinuta indecenta cu mana pe documente istorice din casa lui Mihai Eminescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: