Batalia de la Simila: „Trag cu pistoalele. Valeu, ce-i aisia, mamaita mea mare, la noi in sat”. 18 indivizi s-au luat la bataie – Video

news

Simila, Vaslui

Conflict intre 18 barbati in localitatea Simila din judetul Vaslui, politistii au fost nevoiti sa scoata pistoalele si sa traga focuri de avertisment.

In conflict au fost implicati etnicii romi din Murgeni si cei din satul Simila, miza fiind mai multe terenuri din zona.

„Valeu, ce-i aisia, mamaita mea mare, la noi in sat”, se aude vocea disperata a unei femei intr-o filmare realizata de un satean.

„Trag cu pistoalele, au scos pistoalele astia”, comenteaza un barbat.

„Ce mai aveam noi de patit de pe urma nenorocitilor astora”, se aude o alta voce.

Sapte barbati implicati in conflictul izbucnit, luni, in localitatea Simila, au fost retinuti, marti, de politisti, dupa ce in cursul diminetii, pentru alti 11 barbati fusese dispusa masura retinerii pentru 24 de ore. Acestia s-au luat la bataie si au provocat distrugeri, politistii fiind nevoiti sa traga mai multe focuri de arma de avertisment pentru aplanarea conflictului.

Toti cei 18 barbati retinuti, care au varste cuprinse intre 18 si 49 de ani, urmeaza sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, pentru dispunerea unor masuri preventive.

Potrivit reprezentantilor Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ), pentru prevenirea aparitiei unor evenimente care pot tulbura ordinea si linistea publica, pe raza localitatii Simila si in orasul Murgeni au fost instituite zone speciale de siguranta publica, pentru o perioada de 15 zile, ordinea si linistea publica fiind mentinute de politisti si jandarmi.

Managerul spitalului barladean, Ciprian Cosmin Feraru a facut precizari referitor la persoanele aduse luni dupa amiaza, de catre Ambulanta, din incaierarea care a avut loc.

„Pe 21 august, in jurul orei 16. 30 se prezinta doi pacienti, victimele unei agresiuni petrecute in Zorleni. Unul dintre pacienti, in varsta de 35 de ani, prezinta o escoriatie hemitorace dreapta si plaga taiata palmara dreapta si degetul 5 drept. Pentru tratamentul chirurgical al plagilor s-a decis internarea in Compartimentul de Chirurgie Plastica si Reparatorie. Celalalt pacient, de 34 de ani, din Murgeni, prezinta un Traumatism cranio-cerebral prin agresiune, cu multiple plagi fronto-occipitale, contuzie brat si omoplat drept. Acesta a fost investigat paraclinic si a ramas internat”, a precizat managerul spitalului pentru Vremea Noua.

Politistii continua cercetarile, sub supravegherea Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, sub aspectul savarsirii infractiunilor de tulburarea ordinii si linistii publice, lovire sau alte violente si distrugere.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: