Batalie cumplita in subteranele puterii. Cum il saboteaza oamenii lui Dragnea din guvern pe Grindeanu. Premierul nu poate sa-l aduca pe Ponta in Executiv

politica

Premierul Grindeanu nu a reusit sa il numeasca pe Victor Ponta secretar general al Guvernului intrucat actualul seceretar general, Mihai Busuioc, refuza sa contrasemneze ordinul prin care este inlocuit din functie. Busuioc a fost unul dintre apropiatii lui Dragnea.

In absenta semnaturii lui Busuioc, cei de la Monitorul Oficial au refuzat la randul lor sa publice actul de eliberare din functie, precizeaza hotnews.ro.

Sefa MOF, Adriana Costescu, ar fi invocat articolul trei din legea de functioare a Regiei, articol care prevede ca Monitorul Oficial “functioneaza sub autoritatea Guvernului Romaniei, exercitata prin Secretariatul General al Guvernului”.

Premierul Grindeanu nu poate trimite direct ordinul spre publicare in Monitorul Oficial, ci prin intermediul Sercretarului General al Guvernului. Daca acesta refuza sa contrasemneze, nici un act nu poate intra in vigoare cata vreme nu este publicat in MOF. De aseara si pana la ora difuzarii acestei stiri, premierul Grindeanu nu a gasit nici o solutie legala pentru schimbarea lui Mihai Busuioc de la sefia SGG.

Mai mult, Busuioc le-ar fi dat asigurari ministrilor apropiati de Liviu Dragnea, cum ar fi Carmen Dan, ca nu vor fi schimbati din functie deoarece nu va contrasemna ordinele de demitere.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: