„Ma voi bate”. Haituit de mafia PSD din justitie, Danilet promite razboi total: „Voi dovedi ca se insala cand vor sa puna calus magistratilor”

news

Inspectia Judiciara a anuntat joi ca a exercitat actiunea disciplinara fata de judecatorul Cristi Danilet de la Tribunalul Cluj, pentru manifestari care aduc atingere onoarei sau probitatii profesionale ori prestigiului justitiei, savarsite in afara exercitarii atributiilor de serviciu.

„S-a retinut ca judecatorul, in afara programului de serviciu, a acordat un interviu in cadrul caruia a formulat afirmatii de natura sa ofenseze alte persoane sau institutii, cu implicatii politice sau care afecteaza impartialitatea autoritatii judecatoresti”, se precizeaza intr-un comunicat al Inspectiei Judiciare.

Inspectia Judiciara citeaza, in comunicatul transmis, o serie de afirmatii ale judecatorului Cristi Danilet, printre care ”un CSM strain de sistemul pe care trebuia sa-l apere”, ”comunicatele ilare ale Consiliul Superior al Magistraturii”; ”un ministru al Justitiei care sustine politicile mai degraba antijustitie”, ”o anomalie de la CCR”.

”Intr-un stat de drept, guvernarea nu se face dupa cum vor conducatorii, ci potrivit principiului democratiei constitutionale, in care ceea ce se urmareste este interesul public, nu interesul unui grup sau al unui partid”, a mai citat Inspectia Judiciara din declaratiile lui Cristi Danilet.

Conform aceleiasi surse, actiunea a fost inaintata Sectiei pentru judecatori in materie disciplinara a Consiliului Superior al Magistraturii, care va decide cu privire la angajarea raspunderii judecatorului.

Reactia lui Cristi Danilet

Inspectia a decis sa solicite CSM sanctionarea mea pentru ca am dat interviu la Revista 22. Probabil daca as fi dat la mocirla.tv sau rahat.ro ar fi cerut sa fiu premiat si chiar avansat.

In fine, eu dau interviuri la presa din anul 2003 (sute de interviuri), scriu pe blog din anul 2007 (peste 650 de postari) si pe FB din anul 2010 (peste 15 mii de postari). Niciodata pana anul acesta nimeni nu a adus vreo obiectie cu privire la cele sustinute de mine cum ca as incalca legea statutului magistratilor. Mai mult, am educatia necesara sa nu atac vreodata persoane sau institutii, ci sa amintesc de principii, atragand atentia publicului cu privire la incalcarea regulilor statului de drept si ale independentei justitiei.

Stiu ca am deranjat, dar nici nu mi-am propus sa ma placa careva. Intr-o tara in care e ceva comun dictonul „legea e facuta ca sa fie incalcata” a spune cuiva ca incalca legea te face instantaneu dusman. Promit sa recidivez de cate ori am ocazia, cu orice risc.

Constat ca prin comunicatul de presa trimis la toata presa Inspectia isi permite sa ma arunce in gura presei pentru a fi devorat mai inainte de a avea parte de judecata CSM si fara a face referire macar la vreo apararea a mea. Altfel, publicul ar fi vazut cum am aruncat in aer punct cu punct asa zisele acuzatii cu documente imbatabile si cu martori aflati in afara oricarei indoieli.

Mai constat ca in opinia Inspectiei Judiciare delictul de opinie a magistratilor trebuie sanctionat, contrar documentelor internationale care nu numai ca ne garanteaza libertatea de exprimare, dar care afirma ca e indatorirea noastra sa reactionam cand democratia e in pericol.

Evident, trebuie sa fiu dat ca exemplu negativ pentru tot sistemul, in scopul intimidarii oricui din justitie care vrea sa vorbeasca despre derapajele institutionale. Faptul ca am avut curajul sa afirm anul trecut ca ministrul justitiei nenoroceste sistemul judiciar si la inceputul acestui an ca doar protestele mai pot rezolva ceva in justitie, a determinat nu mai putin de patru actiuni ale Inspectiei impotriva mea doarin primele trei luni ale anului 2019, din care doua au fost deja respinse.

Ei bine, accept cavalereste provocarea Inspectiei: ma voi bate cu intreaga institutie, voi contesta hotararea CSM despre care nu ma indoiesc ca ma va sanctiona, voi dovedi ca se inseala ambele institutii cand vor sa puna calus magistratilor ce apara independenta justitiei, dupa care o sa imi vad mai departe de interviuri privind organizarea puterilor si functionarea statului, ele fiind conforme cu fisa postului.

Mai mult despre: ,

Comentarii: