Batjocura lui Iliescu. La iesirea de la Parchet l-a facut „nebun” pe un protestatar care a ramas cu handicap in urma batailor de la Mineriada din 1990 – Video

politica

Marti, la iesirea din sediul Parchetului General, Ion Iliescu a fost asteptat de un protestatar care i-a strigat „Criminalule!”. Iliescu s-a oprit un moment, inainte de a intra in masina, facandu-i acestuia semn ca e nebun.

Protestatarul batjocorit de Iliescu este Marian Ceausescu. Acesta a ramas cu un defect de vorbire dupa ce a fost batut cu salbaticie de mineri in timpul evenimentelor din 13-15 iunie 1990.

Marian Ceausescu a protestat in urma cu cateva zile si in fata vilei in care locuieste Iliescu.

Fostul presedinte Ion Iliescu a ajuns marti la sediul Parchetului General, pentru acte procedurale In dosarul Revolutiei. Ion Iliescu a plecat de la Parchetul General dupa mai putin de o ora. Parchetul ICCJ a anuntat ulterior, printr-un comunicat ca urmarirea penala a fost extinsa pentru intervalul 22 – 27 decembrie 1989.

Suspectul Iliescu Ion, in calitate de initiator si coordonator al comandamentului unic de conducere (organism politico-militar) iar, mai apoi, in calitate de presedinte al CFSN (care si-a subordonat Consiliul Militar Superior), a acceptat si oficializat masuri cu caracter militar, dintre care unele au avut un evident caracter diversionist. Autoritatea lui Iliescu Ion, pentru toata perioada de dupa 22 decembrie 1989 orele 16:00, rezulta din multitudinea deciziilor acestuia, dintre care unele cu caracter strict militar. Printre aceste decizii se numara reactivarea general (r) Militaru Nicolae si numirea acestuia in functia de ministru al apararii, schimbarea din functie a general lt. Stanculescu Victor Atanasie, eliberarea din functie a generalului Guse Stefan si numirea sa pe una inferioara, constituirea Tribunalului Militar Exceptional ce i-a judecat pe sotii Nicolae si Elena Ceausescu si aducerea din rezerva, respectiv numirea in functii de comanda a mai multor generali, explica procurorii.

Potrivit sursei citate, „deciziile diversioniste au avut caracter general, fiind vizate toate centrele urbane importante ale Romaniei. Acestea s-au materializat prin: deplasarea unor efective militare (eterogene, inclusiv din punctul de vedere al comenzii militare), complet echipate de lupta, inclusiv cu armament greu, in mod voit fara o eficienta coordonare, in interiorul marilor aglomerari urbane ale tarii; darea de ordine privind deplasarea unor unitati militare pe timp de noapte, fara asigurarea comunicarii necesare cu celelalte unitati militare dispuse deja in teren; solicitarea repetata prin intermediul TVR ca populatia civila, partial inarmata, sa participe activ la apararea unor obiective urbane importante. Aceste actiuni s-au desfasurat pe fondul psihozei teroriste generalizate indusa prin raspandirea in mod repetat a unor informatii false privind actiuni ostile, intense si diversificate, apartinand ”dusmanului terorist”. Informatiile au fost diseminate prin intermediul comunicatiilor militare si civile”.

„Aceste conduite au contribuit la survenirea unor consecinte deosebit de grave (numeroase pierderi de vieti omenesti, vatamari corporale, fizice sau psihice, privarea grava de libertate cu incalcarea regulilor generale de drept international a unor persoane, suferinte mari, distrugerea unor bunuri de patrimoniu)”, precizeaza procurorii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: