BBC, cifre negre pentru Moscova: 15 membri GRU au fost eliminati in Ucraina. 20% din totalul celor ucisi sunt ofiteri: 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori si 155 de ofiteri inferiori

externe

Mai mult de 20% dintre militarii rusi confirmati morti in timpul razboiului din Ucraina sunt ofiteri, inclusiv 10 colonei, 20 de locotenent-colonei, 31 de maiori si 155 de ofiteri inferiori, relateaza BBC.

BBC a reusit sa verifice identitatea celor 1.083 de militari rusi ucisi in Ucraina ale caror decese au fost confirmate de oficiali locali sau de presa rusa.

Corespondentul BBC World, Olga Ivshina, a declarat ca dovezile arata ca „Rusia a pierdut unii dintre cei mai buni specialisti ai sai, inclusiv membri de elita ai fortelor speciale, piloti de vanatoare foarte calificati si unii comandanti experimentati”.

In plus, aproximativ 15% din toate pierderile rusesti confirmate in Ucraina sunt parasutisti din unitati „care sunt considerate de elita ale armatei ruse”, a spus ea.

Pregatirea unui parasutist in Rusia necesita mai multi bani si timp in comparatie cu un infanterist. Asadar, acestea sunt pierderi foarte grele.

„Pe lista pierderilor confirmate se afla cel putin 15 membri ai fortelor speciale GRU (inclusiv 5 ofiteri) si trei ‘berete maronii’. Pregatirea si antrenamentul acestora dureaza luni sau chiar ani de zile. Testul pentru a obtine o bereta maronie este considerat a fi unul dintre cele mai dificile din lumea militara”, a precizat jurnalista BBC.

Comentarii: