news

Beatrice Mahler anunta ca numarul zilnic de noi imbolnaviri este mult mai mare: „Sunt 20.000 de cazuri pe zi”

Managerul Institutului „Marius Nasta” Beatrice Mahler a declarat la Digi24 ca, in opinia sa, sunt de patru ori mai multe cazuri de COVID-19 decat cele raportate, estimand numarul acestora la 20.000 zilnic.

Intrebata cate cazuri noi crede ca exista in realitate, in conditiile in care anul trecut, aveam in noiembrie 10.000 de cazuri pe zi si 1.000 de oameni in terapie intensiva, dar mai putine decese, iar acum avem in jur de 5.000 de cazuri pe zi, aproape 1.500 de oameni in terapie intensiva si decese multe, aproape 200 in zilele cu cifre tragice. Beatrice Mahler a raspuns: „Eu cred ca sunt de patru ori mai multe decat cele raportate. Parerea mea e ca da, sunt 20.000 de cazuri pe zi”.

De asemenea, intrebata ce concluzii a tras din discutiile cu colegi din alte tari, managerul spune ca in alte tari s-a testat mai mult, iar testarea a permis ca acel procent de cazuri critice sau cazuri care au necesitat spitalizare sa fie mai mic. Datele care sunt publicate in acest moment indica, practic, ca procentul de persoane cu forme moderate sau severe a ramas cam la fel in alte tari.

„Daca facem la noi procentul de persoane care sunt internate raportat la cazurile care sunt diagnosticate, lucrurile nu stau deloc bine, adica la noi procentul este mai mare”, a explicat Beatrice Mahler, citata de news.ro.

„Daca ne uitam putin la tipurile de tulpini care circula in Romania, si aici exista o diversitate, pentru ca intr-adevar avem tulpina britanica, dar avem mutatii care sunt ale tulpinii britanice, plus ca avem in circulatie si alte tulpini care ridica suspiciunea eficientei vaccinului. Eu cred ca este o combinatie de tulpini care circula, tulpini care creeaza o paleta diferita de simptome si pe care nu avem cum sa o evidentiem fara secventiere genica la un nivel mult mai crescut sau macar pentru cazurile acestea”, a explicat medicul.

Bareice Mahler a afirmat si ca simptomele bolii COVID-19 s-au schimbat, iar acum medicii se confrunta cu cazuri mult mai dificile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Auzit-ati de-un Vilcean care musca din dusman?

Pentru ca se plictisesc teribil prin Parlament, tot scotand bilute din nas sau accesand de…

2 ore ago

Turbulente grave pe un zbor Londra-Singapore: un mort si 30 de raniti. Victimele nu purtau centura de singuranta

O persoana a murit si alte peste 30 au fost ranite intr-un zbor Singapore Airlines…

O oră ago

Judecatoarea lui Pascu se transfera de la Mangalia la Constanta. CSM i-a aprobat solicitarea

Judecatoarea Ioana Ancuta Popoviciu, cea care gestiona dosarul accidentului de la 2 Mai, de care…

58 de minute ago

In ce consta „sanctiunea maxima” pentru deputatul Vilceanu, dupa ce l-a batut pe deputatul Roman: Salariu mai mic cu 50% si reducerea timpului de vorbire in Parlament

Comisia juridica din Camera Deputatilor a aprobat, marti, la solicitarea Biroului Permanent, o sanctiune maxima…

O oră ago