BEC a decis ca ALDE si Pro Romania NU sunt partide parlamentare. Ponta si Norica, reactie furibunda

politica

Biroul Electoral Central (BEC) a decis, joi, ca ALDE si Pro Romania nu sunt partide politice parlamentare pentru ca nu au grup propriu in cel putin una dintre Camerele Parlamentului. Victor Ponta si Norica Nicolai acuza „nelegiuri” ale „Echipei Dancila”.

„Prin sintagma ‘partide politice parlamentare care au propus candidati’ (…) se intelege ‘orice formatiuni politice (partide politice parlamentare; organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care au grup parlamentar propriu in cel putin una din Camerele Parlamentului si care au obtinut in urma ultimelor alegeri generale pentru Parlamentul Romaniei mandate de deputati sau senatori pentru candidatii inscrisi pe listele acestora; aliante politice sii aliante electorale care au in componenta cel putin un partid politic parlamentar) care au propus candidaturi ramase definitive'”, si-a justificat BEC decizia.

Urmare a acestei decizii, Mircea Diaconu, candidatul celor doua formatiuni, va avea mai putini reprezentanti in sectiile de votare.

„Aceasta a fost de la inceput miza adevarata a razboiului Echipei ‘Dancila’ cu ALDE – cumparand senatori si deputati ( cati a fost nevoie) pentru a desfiinta grupurile parlamentare si a scoate din sectiile de vot reprezentantii lui Mircea Diaconu!

Sigur ca Dancila &Co stiu ca trebuie sa fure si sa cumpere voturi de la Mircea Diaconu / eu insa le reamintesc cazul “Oprescu” din 2008 – cu cat vor face mai multe nelegiuiri si abuzuri cu atat vor convinge mai multi alegatori de faptul ca trebuie sa il voteze pe Diaconu.

Abuzuri, milioane de lei, fake news promovate prin oamenii din presa pe care ii spaguiesc ei, furturi si ilegalitati – armele Vioricai Dancila si ale gastii ei / dar nu in lupta cu Iohannis, PNL sau USR – ci totul in lupta cu ProRomania , Alde si Mircea Diaconu!”, a reactionat liderul Pro Romania, Victor Ponta, pe Facebook.

Si Norica Nicolai (ALDE) se declara foarte revoltata.

”Biroul Electoral Central a luat decizia de a exclude candidatul de la prima etapa a tragerii la sorti de pe buletinul de vot. Prin aceasta decizie, candidatul nostru nu va avea dreptul la observatori in sectiile de vot. Daca BEC va lua decizia de a exclude candidatul nostru de la prima extrage, eu sunt convinsa ca in acest moment se creaza premisele unei fraude electorale.

Cred ca domnul Mircea Diaconu are dreptul sa aiba reprezentanti in sectiile de votare, pentru ca nu de putine ori s-a acuzat ulterior frauda electorala.

Toate acestea, pe mine si a aliantei noastre ne face sa credem ca se pregateste o ampla operatiune de frauda electorala prin deciziile luate si prin comportamentul politic inadecvat”, a declarat Norica Nicolai intr-o conferinta de presa.

Mai mult despre: ,

Comentarii: