BEC a respins anularea alegerilor pentru primaria din Costinesti. Candidatul PNL castiga in fata celui PSD, cu un vot diferenta

news

Biroul Electoral Central (BEC) a respins cererea de anulare a alegerilor in Circumscriptia Electorala nr. 29 Costinesti, formulata de Partidul Social Democrat – filiala Constanta. Purtatorul de cuvant al Biroului Electoral Judetean (BEJ) Constanta, Vlad Jipa, a spus duminica, referitor la hotararea BEC, ca poate fi atacata in instanta.

Biroul Electoral de Circumscriptie Comunala (BECC) nr. 29 Costinesti a stabilit, vineri seara, ca este necesara anularea scrutinului electoral la alegerile pentru administratia publica locala din data de 9 iunie, din localitatea Costinesti. Hotararea a fost comunicata Biroului Electoral Central (BEC) si Biroului Electoral Judetean nr.14 Constanta, impreuna cu documente justificative, pentru a se lua decizia finala privind anularea sau nu a scrutinului electoral de la Costinesti.

In adresa inaintata catre BEC au fost mentionate mai multe nereguli constatate, printre care faptul ca doua persoane, dintre care una este un cetatean ucrainean, au votat fara a avea acest drept.

Dupa ce la Costinesti s-au numarat de mai multe ori voturile, a fost desemnat castigator la functia de primar candidatul din partea PNL, in detrimentul candidatului PSD, la o diferenta de un singur vot.

„Avand in vedere aceste aspecte, coroborat cu faptul ca la nivelul Circumscriptiei Electorale nr. 29 Costinesti a fost desemnat castigator la functia de primar candidatul din partea PNL, la o diferenta de doar 1 (unu) vot, si luand in considerare ca nu exista posibilitatea sa se stabileasca, dincolo de orice indoiala rezonabila, cu cine a votat persoana care nu a respectat acest drept, fiind evident ca votul acesteia putea fi hotarator, apreciem ca se impune anularea alegerilor si reluarea scrutinului electoral la nivelul Circumscriptiei Electorale nr. 29 Costinesti”, se arata in adresa transmisa de Biroul Electoral de Circumscriptie Costinesti catre BEC.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: