BEC a respins candidatura lui Florin Calinescu la Parlamentul European. Partidul lui nu a strans suficiente semnaturi

politica

Florin Calinescu, partid, nou-nout, presedintie, europarlamentare

Biroul Electoral Central a respins, marti, lista candidaturilor propuse de Partidul Diaspora Unita (PDU) la alegerile pentru membrii din Romania in Parlamentul European din anul 2024, precum si candidatura independenta a lui Paul Octavian Jurma. Primul pe lista PDU era actorul Florin Calinescu.

Potrivit deciziei luate de BEC in sedinta de marti, candidaturile propuse de Partidul Diaspora Unita au fost respinse, avand in vedere ca lista de sustinatori cuprinde doar 190.323 semnaturi conforme, fata de 200.000 necesare.

Presedintele Partidului Diaspora Unita este Marius-Simion Mocan, care se prezinta ca fiind sociolog, activist civic si antreprenor. Marius Mocan are 40 de ani si este rezident in Luton, Marea Britanie.

Primul pe lista PDU la europarlamentare era actorul Florin Calinescu. El a anuntat si ca vrea sa candideze la Presedintia Romaniei.

De asemenea, candidatura lui Paul Octavian Jurma a fost respinsa deoarece listele de sustinatori cuprind doar 2.081 semnaturi din cele 100.000 necesare.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: