Becali, la un pas de eliberare. Cum si-a SCRIS cartile „STIINTIFICE”

news

Gigi Becali, frauda electorala, dosar, prescriere, procurori

Patronul FC Steaua, George Becali, a spus, marti, la Tribunalul Constanta, unde decizia in cazul eliberarii sale conditionate a ramas in pronuntare, ca detentia a fost cea mai folositoare perioada din viata sa si ca astazi are emotii mai mari decat atunci cand a fost condamnat.

Tribunalul Constanta a judecat, marti, contestatia procurorilor anticoruptie la decizia din 6 martie a Judecatoriei Medgidia de eliberare conditionata a lui George Becali din Penitenciarul Poarta Alba, instanta ramanand in pronuntare, transmite corespondentul Mediafax.

Procurorul DNA a cerut judecatoarei de la Tribunalul Constanta sa admita contestatia la decizia Judecatoriei Medgidia, considerand ca nu sunt indeplinite conditiile pentru liberarea conditionata. Astfel procurorul anticoruptie a sustinut ca Becali nu poate beneficia de aceasta masura deoarece cartile scrise de el nu sunt lucrari stiintifice, dar si ca ar fi fost favorizat la Academia „Gheorghe Hagi”, acolo unde a muncit.

„Pentru a castiga 30 de zile trebuie sa publice lucrari stiintifice, iar lucrarile sale nu sunt de aceasta natura pentru ca nu reprezinta rezultatul unei cercetari stiintifice. (…) E notorie ideea ca a avut un regim favorizat la Academia ‘Gheorghe Hagi’, au fost suspiciuni ca nu a efectuat munca prestata”, a spus procurorul DNA, care nu a negat ca George Becali a facut si face acte caritabile, dar a sustinut ca acest aspect nu este unul suficient ca acesta nu va mai comite infractiuni dupa ce va fi eliberat.

Procurorul a mai spus ca nu a fost atins scopul educativ preventiv al detentiei, solicitand instantei sa admita cererea DNA.

In schimb, avocata lui George Becali, Aurica Grigorescu, a cerut respingerea contestatiei spunand ca sunt indeplinite conditiile pentru liberarea conditionata. Ea a afirmat ca Becali a fost recompensat de 11 ori in inchisoare, nu a fost sanctionat niciodata, ca a avut doua permisii de o zi si patru permisii de cinci zile, ultima in perioada 24 – 29 martie.

In cuvantul sau, George Becali a recunoscut ca are emotii asa cum nu a avut nici atunci cand a fost condamnat. El a spus ca multumeste magistratilor ca l-au condamnat pentru ca perioada de detentie a fost cea mai folositoare din viata sa.

„Multumesc judecatorilor si procurorilor care m-au condamnat pentru ca eu consider ca cea mai folositoare perioada din viata mea au fost cei doi ani de inchisoare, mantuirea e cel mai important lucru pentru mine si am invatat ce inseamna mantuirea in inchisoare”, a spus Becali.

El a mentionat ca, potrivit legii, cartile sale sunt considerate lucrari stiintifice din momentul in care au fost publicate.

A mai precizat ca sunt carti in care a pus suflet si ca nu au fost scrise doar pentru a i se scadea din pedeapsa.

„Sunt scrise cu inima, cu suflet, cu sange. Ma trezeam la doua noaptea din somn si notam o idee, nu am scris carti de 20 de pagini de dragul de a scadea din pedeapsa, asa cum fac unii. Daca o carte este editata, este lucrare stiintifica, asa zice legea”, a mai afirmat Becali in fata instantei, adaugand ca „Muntele Athos” este cea mai importanta lucrare a sa.

El a declarat ca nu va repeta infractiunile pentru care a fost condamnat dupa ce va iesi din inchisoare.

„In cazul cu sechestrarea am fost omul nepotrivit la locul nepotrivit. Am dat niste bani la bodyguarzi sa-mi recupereze masina si i-au sechestrat pe cei care au furat-o, fara stirea mea. Trebuia sa anunt Politia, recunosc, e vina mea, iar pentru asta am primit trei ani cu suspendare. Eu nu sunt un om care sa sechestreze persoane. Cei care au sechestrat sunt liberi si nu prezinta pericol pentru societate”, a afirmat Becali.

El a precizat ca a fost condamnat si pentru complicitate la abuz in serviciu, infractiune comisa in urma cu 17 ani, atunci cand nu avea functie publica si nu a repetat infractiunea mai tarziu, cand a ajuns europarlamentar si deputat.

„Am facut complicitate la abuz in serviciu acum 17 ani, cand eram nimeni, nu stiam pe nimeni, pentru cand am facut un schimb de terenuri. Intre timp, am fost europarlamentar, am ajuns deputat in Parlamentul Romaniei si nu am mai facut niciun abuz in serviciu cand puteam sa fac. Sunt acuzat ca in acest schimb de terenuri am furat 900.000 de dolari, dar eu am dat 30.000.000 de euro donatii la oameni”, a declarat Becali, precizand ca de cand se afla in inchisoare a donat trei milioane de euro.

Pentru cea de-a treia fapta pentru care a fost condamnat, si anume darea de mita, pentru ca a oferit bani jucatorilor unei echipe de fotbal, el a precizat ca a dat banii respectivi pentru ca echipa sa joace corect sa castige un meci de fotbal, spunand insa ca nu va mai face asa ceva.

Becali a depus la instanta o adresa de la Arhiepiscopia Tomisului prin care aceasta institutie isi daduse acordul sa-i puna la dispozitie o masina pentru a-l aduce duminica la biserica.

„Daca eram infractor imi puneau la dispozitie masina?”, a mai spus Becali.

El se considera discriminat pentru ca in cazul altor condamnati care au facut doua treimi din pedeapsa procurorii nu au contestat liberarea conditionata.

„Oameni care au facut doua treimi din pedeapsa cu talharii de infractiuni de drept comun nu le-au facut procurorii contestatii. Aici este discriminare fata de mine”, a declarat Becali.

El a mai spus ca isi programase o interventie chirurgicala in Germania la sfarsitul lunii martie, crezand ca va iesi pana atunci din inchisoare, dar el sustine ca o va reprograma.

„Pe 21 februarie m-a consultat medicul din Germania, mi-a spus ca ma va programa pentru operatie, sa vada cand are liber la clinica, m-a programat in perioada 24 – 27 martie la operatie, eu credeam ca ies pana atunci. Unii imi spuneau ca poate nu face recurs DNA si pot sa plec, dar de unde: a venit. Am cerut si preschimbare de termen, mi-ati respins cererea, asta e, fac alta programare (n.r. – la medic, pentru operatie)”, a mai afirmat Becali in fata instantei.

Tribunalul Constanta a ramas in pronuntare in acest dosar.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: