Belarus anunta ca Polonia va fi prima atacata: „Occidentul face pregatiri pentru a realiza operatiuni militare in directia est”

externe

Belarus va considera Polonia primul sau obiectiv militar in cazul in care va fi atacat, iar Minskul va raspunde cu lovituri asupra infrastructurii de razboi si a posturilor de comanda ale Varsoviei, a declarat miercuri adjunctul sefului de Stat Major al fortelor armate belaruse, Ruslan Kosighin, citat de EFE, informeaza Agerpres.

”In cazul declansarii unui conflict, teritoriul Poloniei si infrastructura sa militara se transforma in obiectivul principal”, a avertizat Kosighin, citat de agentia oficiala Belta.

Militarul belarus a declarat ca autoritatile poloneze trebuie sa fie constiente de faptul ca, vazandu-se atacat, Belarusul isi va concentra raspunsul asupra ”centrelor de luare a deciziilor, sistemelor de control, centrelor de amplasare (a sistemelor de aparare antiaeriene – n.r.), arsenalelor si bazelor, dar si altor obiective economice importante”.

”Suntem pregatiti pentru diverse evolutii ale situatiei. Nu am dori sa avem de-a face cu un scenariu militar, insa in Occident trebuie sa se inteleaga foarte clar ca raspunsul nostru in fata oricarei provocari armate va fi fara echivoc adecvat si ferm”, a adaugat oficialul belarus.

Kosighin a insistat ca Belarusul acorda o atentie speciala amplasarii sistemelor de aparare antiaeriana americane in regiunea europeana, si indeosebi in Polonia, unde este pe punctul sa fie pusa in functiune o baza de acest tip, situatie vazuta de Minsk drept o provocare si o amenintare militara.

”Intreg ansamblul de pregatiri militare ale Occidentului, inclusiv pe teritoriul Poloniei, este o dovada a activitatii planificate de Washington si Bruxelles care, sub pretextul ingradirii amenintarilor dinspre est (…) creeaza grupuri militare pentru posibila lor folosire in aceasta directie”, a sustiunut el.

Militarul belarus a concluzionat ca, ”in fond, este vorba despre pregatiri pentru a realiza operatiuni militare in directia est”.

Mai mult despre:

Comentarii: