externe

Belarus spune ca are 1,5 milioane de potentiali soldati pe langa fortele armate

Belarus are inca 1,5 milioane de potentiali militari in afara de fortele sale armate, a declarat, sambata, un inalt oficial, potrivit Reuters.

Presedintele Alexander Lukasenko l-a sprijinit pe omologul sau rus, Vladimir Putin, in razboiul sau, inclusiv permitand Rusiei sa antreneze trupe nou mobilizate in Belarus.

Lukasenko a ordonat luna aceasta formarea unei noi forte de aparare teritoriala voluntara de pana la 150.000 de oameni. El a spus ca armata sa va lupta doar daca Belarus este atacat.

„Structurile organizatiilor, nu ale Fortelor Armate, se vor ridica undeva la 1,5 milioane de oameni in cazul unei declaratii a legii martiale si al trecerii economiei la un mod de razboi”, a spus secretarul de stat al Consiliului de Securitate, Alexander Volfovich, potrivit agentiei de stiri de stat BelTA.

Belarus are o populatie de aproximativ 9,3 milioane de locuitori. Armata profesionista a tarii are aproximativ 48.000 de soldati si aproximativ 12.000 de soldati la frontiera de stat, potrivit Bilantului militar al Institutului International de Studii Strategice din 2022.

Urmareste-ne si pe:
Camelia Stanciu

Share
Published by
Camelia Stanciu

Recent Posts

Georgia sugereaza ca ar putea anula legea „agentilor straini” in schimbul unui pachet de sprijin economic si de securitate de la Washington

Legea „agentilor straini” care a scos sute de mii de oameni pe strazile din Tbilisi,…

5 ore ago

Micile state insulare saluta decizia Tribunalului International pentru Dreptul Marii: Gazele cu efect de sera constituie poluare marina

Tribunalul International pentru Dreptul Marii a decis, marti, ca gazele cu efect de sera constituie…

5 ore ago

Spania isi recheama permanent ambasadorul din Argentina. Presedintele sud-american Milei reactioneaza: „Tampeniile unui socialist arogant”

Spania a anuntat ca isi retrage definitiv ambasadorul din Argentina ca urmare a disputei diplomatice…

5 ore ago

Israelul da inapoi in privinta confiscarii echipamentul de transmisiune live ale Associated Press

Autoritatile israeliene au confiscat marti o camera si echipamentul de transmisiune video ale Associated Press,…

5 ore ago

Site-ul presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat numele constitutional al tarii, revenind la abrevierea MK sau simplu, Macedonia

Site-ul oficial al presedintiei Macedoniei de Nord a eliminat referintele la numele constitutional al tarii…

5 ore ago