Belarus spune ca un elicopter polonez i-a incalcat spatiul aerian, Varsovia neaga

externe

Autoritatile din Belarus au declarat, joi, ca un elicopter polonez a incalcat spatiul aerian, dar Varsovia a spus ca niciunul dintre elicopterele sale nu a trecut granita dintre cele doua tari, potrivit Reuters.

Relatiile deja tensionate dintre cei doi vecini au devenit si mai tensionate odata cu invazia Ucrainei de catre aliatul belarus al Rusiei in februarie anul trecut.

„In jurul orei 15.20 (12.20 GMT), aeronava a trecut granita Republicii Belarus, a zburat pana la 1,5 kilometri in interior. La 16.22, elicopterul a incalcat in mod repetat granita de stat, ajungand la 300 de metri in interior”, a declarat Ministerul Apararii. a spus Belarus pe canalul sau Telegram.

Belarus a declarat ca a ridicat de la sol avioane militare ca raspuns.

„Comandamentul Operational neaga fara echivoc aceste rapoarte”, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al Comandamentului Operational al Fortelor Armate din Polonia. „Niciunul dintre elicopterele poloneze nu a traversat spatiul aerian al Belarusului”, a adaugat el.

Ministerul de Externe al Belarusului a declarat ca l-a convocat pe insarcinatul cu afaceri polonez, Marcin Wojciechowski.

Potrivit ministerului, Minskul a cerut Varsoviei sa efectueze „o ancheta obiectiva asupra incidentului” si sa ia masuri pentru a preveni astfel de incidente in viitor.

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: