BEM, plangere penala. Ciolacu si Gadea vor ajunge in fata procurorilor sa explice de unde au imaginile din Biroul Electoral Sectorul 1

news

Presedintele Biroului Electoral Municipal Bucuresti a facut plangere la Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti in legatura cu inregistrarile de pe camerele de supraveghere de la Biroul Electoral al Sectorului 1 aparute presa. Imaginile au fost difuzate de Antena 3 si de Ciolacu, pe pagina sa de Facebook. Ciolacu a declarat joi ca nu stie cum au ajuns imaginile la PSD.

Procurorii de la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 au facut verificari si au decis deschiderea unui dosar penal, dupa difuzarea in presa a unor imagini de la BES 1 in care persoane despre care se afirma ca ar fi membri ai USR – PLUS umbla la sacii cu voturi si procese verbale de la alegerile din Sectorul 1 al Capitalei.

Potrivit unor surse citate de News.ro, presedintele BEM argumenteaza ca a existat o infractiune de acces ilegal la camerele de supraveghere video ale biroului electoral Sector 1 si distribuirea acestui filmulet catre mass-media.

Antena 3 a difuzat miercuri seara imagini in care mai multe persoane ar umbla, in prezenta jandarmilor, la sacii de voturi dintr-o incapere a Biroului de Circumscriptie Electorala a Sectorului 1.

Jandarmeria Bucuresti a reactionat spunand ca incaperea in care erau depozitate voturile de la BES1 a fost desigilata la cererea presedintelui Biroului Electoral Sector 1 si s-a intocmit, de fiecare data, un proces verbal.
Si Biroul Electoral al Sectorului (BES) 1 a intervenit scandalul imaginilor difuzate miercuri seara de Antena 3, spunand ca niciun sac cu voturi nu a fost scos din incaperea securizata si ca prezentarea imaginilor „a fost denaturata in scopul inducerii in eroare a publicului”.

Biroul Electoral al Sectorului 1, condus de procurorul Nicolae Sprincu, a transmis joi un comunicat in care afirma ca persoana care apare in imagini cautand printre saci face parte din personalul tehnic auxiliar al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1 si lucreaza in cadrul Primariei Sector 1, fiind desemnata in aceasta calitate in conformitate cu legea.

Persoana care apare in alt cadru al filmarii, intr-un colt al incaperii si asaza un sac, este un membru al Biroului Electoral al Circumscriptiei Electorale Sector 1, iar acel sac contine procesele-verbale ale unei sectii de votare, mai spune BES.

Biroul Electoral al Sectorului 1 precizeaza ca la sectiile de votare unde au fost constatate problemefie au fost renumarate fie buletinele de vot, fie semnaturile alegatorilor sau buletinele de vot anulate, pentru a se verifica daca datele consemnate in procesul-verbal reflecta realitatea.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: