Benzina s-a IEFTINIT din nou azi-noapte. Vezi la cat a ajuns

pagina verde

scumpiri, benzina, Petrom,

Este cea de-a treia ieftinire a carburantilor din aceasta saptamana. De aceasta data, este vorba de oferta de weekend a Petrom.

Petrom a ieftinit, vineri noaptea, carburantii, cu 6 bani benzina si cu 3 bani motorina, in cadrul ofertei companiei pentru weekend, care se termina la sfarsitul acestei luni. La statia de referinta Soseaua Alexandriei, Bucuresti, benzina si motorina vor costa, de vineri, ora 23.00, pana duminica, ora 23.00, 5,68 lei, respectiv 5,36 lei lei. De luni, preturile revin la cotatiile din cursul zilei de vineri, de 5,74, respectiv, 5,39 lei.

Preturile carburantilor sunt pe o panta descendenta, la motorina scaderile fiind masive. In ultimele doua luni, motorina a pierdut aproape 40 de bani pe litru, scrie economica.net.

Preturile carburantilor comercializati la noi in tara sunt direct legate de cotatiile internationale ale produselor petroliere si de cursul de schimb. La randul lor, cotatiile carburantilor sunt legate de pretul barilului de titei. Cum, in ultima luna, barilul a coborat de la 65 la 52 de dolari iar cursul de schimb a ramas relativ constant, distribuitorii de carburanti au fost nevoiti sa scada preturile produselor comercializate.

Pretul carburantilor difera intre diverse statii din tara, chiar si in cadrul aceleiasi firme. Oscilatiile pot fi si de 5%.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: