Berbeceanu intra puternic in paine, nu e de imagine la varful MAI. Vela l-a delegat sa-l infrunte pe Gabriel Oprea

news

Liderul Sindicatului Politistilor „Diamantul”, Emil Pascut, anunta ca sefii sindicatelor politistilor au avut o intalnire cu reprezentantii Ministerului de Interne. Marcel Vela a lipsit, insa MAI a fosr reprezentat de seful sau de cabinet, Traian Berbeceanu.

Printre sindicalistii cu care s-a intalnit Berbeceanu s-a aflat si Gabriel Oprea, care mai nou reprezinta un sindicat al politistilor, „Mihai Viteazul”. Pascut afirma ca prezenta lui Oprea ar putea fi motivul absentei lui Marcel Vela.

„In data de 13.12.2019 a avut loc o sedinta informala, la Excelsior, la care au participat reprezentanti ai tuturor organizatiilor sindicale mari.

Din partea ministerului au participat secretarul de stat chestor sef Bogdan Despescu si directorul de cabinet al ministrului, Traian Berbeceanu. Ministrul Vela nu a mai participat.

Discutiile au avut un caracter general, fara a fi transmise solutii concrete la solicitarile reprezentantilor sindicatelor.

Singurul mesaj clar transmis de chestorul sef Despescu a fost indemnul la calm in ce priveste intentia politistilor de a se grabi sa inceteze raporturile de serviciu cu drept la pensie. Este exclusa eliminarea politistilor din categoriile celor care beneficiaza de pensie de serviciu militara.

De asemenea, a mai afirmat ca cele doua proiecte de lege, care circula in spatiul on-line, privind salarizarea politistilor, nu corespund variantei oficiale.

(…) Privitor la lipsa ministrului Vela, o posibila explicatie ar putea fi aparitia lui Oprea ( insotit de Anghel Iordanescu) la aceasta intalnire, ca presedinte al Uniunii Mihai Viteazul. Posibil ca Vela sa nu vrea sa fie vazut in anturajul lui Oprea. Sau, posibil, sa fi avut o treaba mai importanta.

Am remarcat insa frustrarea adanca a reprezentantilor federatiilor care inca asteapta o intalnire oficiala colectiva, cu ministrul Vela. Mi se pare o abordare gresita sa faci turul televiziunilor, mai ceva ca Coarna, si sa nu ai timp de o intalnire cu reprezentantii salariatilor. Sa te intalnesti cu sindicatele, e pana la urma o dovada ca te intereseaza si interesele generale ale salariatilor, nu doar dosarul 10 august.

Daca tot ne aflam pe acolo, am deschis discutia pe problema structurilor de suport si am vazut ca de data asta exista o deschidere ca macar noi sindicatele sa ajungem la o pozitie unitara fata de ei, in sensul ca la eliberarea postului sa fie transformat postul vacant in post de functionar public sau contractual.

E o realitate ca parem prea multi pentru politicieni si e greu sa justifici de ce trebuie sa aiba un consilier juridic sau un contabil din MAI, pensie militara”, a relatat Emil Pascut pe Facebook.

Traian Berbeceanu este sef de cabinet al ministrului de Interne doar de la inceputul acestei saptamani.

Mai mult despre: ,

Comentarii: